reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

I trymestr - objawy

Jestem teraz w 9 tygodniu ciazy i 3 dni. Wczesniej nie mialam jakis dokuczliwych objawow. Nie wymiotowalam, nie mdlilo mnie. Oprocz delikatnych boli podbrzusza i nabrzmialych, bolcych piersi.. od wczoraj objawy ustaly.. piersi sa jak by mniejsze. Wizyta u lekarza dopiero za 1,5 tyg i zaczynam sie martwic. Dziewczyny jak bylo u Was? Jak objawy lub ich brak w I trymestrze?

reklama
Wiadomo,że sie się martwisz jak to mama ale powiem Ci ,ze ja połowę ciąży nie czułam sie jakbym w niej byla..naprawdę ...
Mdlosci mialam tylko tydzień po tyg jak reka odjal a piersi przez cala ciaze ani razu nie zabolaly :-)
Kazda ciąża inna ,tylko sie cieszyć a objawy jeszcze moga przyjść w kazdej chwili:-)
Brzuch jak na okres tylko bolal na początku i pozniej dopiero po polowie.
A dopiero tak naprawdę cos tam doszlo grubo po polowie ciąży tj plecy, lekka zgaga, i nie moglam od polowy jeździć autem tylko pociąg wchodizl w gre :p ten zapach:-)
Do tego malo przytylam i mialam maly brzuch .
Wiec spokojnieo dopiero 9 tydzien;*
Ja poszłam do gina bo tez sie balam ze żadnych objawów itp ale dzidzia pieknie rosla ;)
I pamiętam to tez byl 9 tydzień

w pierwszej ciąży miałam tylko ból podbrzusza a w drugiej ciąży nie miałam nic, gdybym nie zrobiła testu a potem bety to nawet bym się nie zorientowała że jestem w ciąży :)

W pierwszej ciąży nie miałam żadnych mdłości. Dokuczało mi natomiast od samego początku ciągłe bieganie do toalety - myślałam,że mam infekcję w drogach moczowych ;-) ;) Tak poza tym,to w I trymestrze nie miałam chyba żadnych objawów. Byłam jeszcze śpiąca,ale to przeszło po 2 tygodniach.

Teraz jeszcze zanim się dowiedziałam,to pojawiły się dziwne smaki na rzeczy, których normalnie nienawidzę :laugh2: Np. kuchnia chińska i sok pomidorowy. Oprócz tego miałam bóle brzucha i odczuwałam skurcze.

U mnie od samego początku wymioty,nudności,mdłości,złe samopoczucie,okropny ból głowy,który już powoli przechodzi i trwał prawie miesiąc.Nie mogę nic jeść,bo odrazu łazienka.Czasami jest tak,że w ciągu dnia zjem 2 kanapki z pomidorem.Tylko woda nic innego nie mogę pić żadnych soków,bo odrazu zwracam.A to jest mój 15 tydzień i mam nadzieję,że to nie długo się skończy.Każdy mówi ciąża to nie choroba,ale w niektórych przypadkach bym powiedziała,że w jakimś sensie to jest.

reklama
U mnie od samego początku wymioty,nudności,mdłości,złe samopoczucie,okropny ból głowy,który już powoli przechodzi i trwał prawie miesiąc.Nie mogę nic jeść,bo odrazu łazienka.Czasami jest tak,że w ciągu dnia zjem 2 kanapki z pomidorem.Tylko woda nic innego nie mogę pić żadnych soków,bo odrazu zwracam.A to jest mój 15 tydzień i mam nadzieję,że to nie długo się skończy.Każdy mówi ciąża to nie choroba,ale w niektórych przypadkach bym powiedziała,że w jakimś sensie to jest.

Myślę,że w niektórych przypadkach ciąża tak trochę przypomina jednak chorobę :) Lub faktycznie chorujemy w ciąży. W pierwszej ciąży miałam nadciśnienie ciążowe, nawróciła mi się ostra małopłytkowość - brałam siatę leków na serce, nadciśnienie, sterydów, przeciwkrwotocznych itd.

Żona mojego brata urodziła pod koniec października i przez całą ciążę czuła się super, nic dosłownie nic się jej nie działo. Tak więc to chyba sprawa bardzo indywidualna.

Do góry