reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

"ICH PIERWSZY RAZ"- czyli nowe umiejętnosci naszych pociech

a my dziś skończyliśmy 5 miesięcy i wyszły nam dwie jedynki dolne tez dziś...i idzie chyba trójka...
uwielbia zjadać mate jak lezy na brzuszku a spi teraz tylko na plecach(a zawsze na boczku)
i spiewa sobie do snu...:-)

reklama
Moje szczescie nauczylo sie glosno krzyczec :-):-):-):-) tak ze wszyscy sasziedzi go slysza!! Tzn pluca sa dobre :-):-)
Nie siada, nie chodzi i dopiero co zaczal sie przewracac na boki. Straszny z niego len.Glowki tez jeszcze dobrze nie trzyma, oj oj
Wyciaga dwie raczki do zabawek i nimi rzadzi. Strasznie sie denerwuje na te zabawki jak nie chwyci ich tak aby do buzi mozna bylo zmiescic!!
uwielbia ciagnac mnie za wlosy :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:szmerac po uchu jak czytamy ksiazeczki, zakladac nogi na moje rece jak czytamy i trzymam ksiazeczki (to chyba taka forma zabezpieczenia zebym ksiazeczki szybko nie odlozyla) :tak::tak::tak:

Asiu to ci Jacuś szybko dojrzewa:-) niebawem szelkami bedziesz go musiała zapinać żeby nigdzie daleko nie uciekł:-D:-D:-D i gratuluje małym szrabkom ząbków!!!!U nas cisza- zęby przyczajone siedzą w dziąsłach i nie mają zamiaru wychodzić:-pa ja dzisiaj tak dostałam od młodej smokiem w oko że myślałam że mi wypłynie i będe całkowicie ślepa:-p:-p:cool2::sorry2:co do siadania to jeszcze troszkę się zwija w pół ale juz coraz lepiej jej idzie!:tak:

No właśnie, zdrowie najważniejsze.
A Mati jak go mój M trzyma, to go strasznie ślini i liże :-p:-p:-p:shocked2::-D(tylko jego, nikomu innemu tak nie robi) - myślę, że to przez zarost. Może się mu podoba...
A za włosy ciągnie swoją siostrę, bo mu ciągle smoka zabiera:tak:.

Przewracanie się na brzuch opanowane perfekcyjnie. Nie ulezymy już
I na plecki trenujemy, łatwiej by było gdyby zabawka trzymana w łapkach sama się przewracała a nie trzeba ją ściskac przy tym. No i obecnie na brzuch przewrót nadal preferujemy przez jedno ramię, ale przez to 2 tez umiemy :-D.
Poza tym podciagamy sie do siadu koncertowo, ślinimy na potegę i na widik jedzącej starszyzny wyciagamy łapki i robimy wielkie oczy :-p. My, to znaczy nasza szerokośc Tusiosław wspaniały.
No i jak widzimy tatę po dniu pracy to tez łapki wyciagamy, żeby nas na ręcę wziął.

Moje dziecie stwierdziło, że leżenie w każdej możliwej pozycji jest nudne i za wszelką cenę chce siedzieć. Podciąga się wszystkiego czego się da. A jak już usiądzie to przez chwilę siedzi sztywno. Główkę też już pięknie trzyma.

U nas też przewroty opanowane z plecow na brzuch oczywiscie, a te z brzucha na plecy wyszly moze ze dwa razy. Po za tym nagminne uciekanie z maty na pleckach, przekładanie zabawki z jednej lapki do drugiej. A no i Mysia moja ostatnio jak lezy na brzuszku podkurcza nozki i dupke do gory podnosi - poczatki pelzania... chiba.;-)

reklama
Do góry