izkab
matka wariatka
Aga - hihihi... ja też z pewną nieśmiałością tu wchodzę 
 ciągle mi się wydaje, że Karola jakaś opóźniona jest w stosunku do innych dzieci, a prawda jest taka, że ruchowo rozwija się książkowo - to co ma umieć - umie ;-) tylko nic a nic nie chce wybiec przed szereg
 ciągle mi się wydaje, że Karola jakaś opóźniona jest w stosunku do innych dzieci, a prawda jest taka, że ruchowo rozwija się książkowo - to co ma umieć - umie ;-) tylko nic a nic nie chce wybiec przed szereg 

.
. z pewnością umie dużo, ważne że się dziecko rozwija i nabywa nowe umiejętności ;-)
 z pewnością umie dużo, ważne że się dziecko rozwija i nabywa nowe umiejętności ;-)  ). Oczywiście nie traktuję tego jak wyroczni, ale jako pewne wskazówki. Ostatnio było troszkę śmiesznie, bo Karola długo nie potrafiła sama usiąść, mimo, że siedziala od dawna bardzo pewnie... no i czytam co powinna umieć i tam jest napisane, że dziecko 9cio miesięczne samo siada - no i mówię do Karoli - nieladnie koleżanko, nie umiesz siadać
). Oczywiście nie traktuję tego jak wyroczni, ale jako pewne wskazówki. Ostatnio było troszkę śmiesznie, bo Karola długo nie potrafiła sama usiąść, mimo, że siedziala od dawna bardzo pewnie... no i czytam co powinna umieć i tam jest napisane, że dziecko 9cio miesięczne samo siada - no i mówię do Karoli - nieladnie koleżanko, nie umiesz siadać  i wyobraźcie sobie moje dziecko tak ćwiczyło, że po dwóch dniach siadało samo bez problemu
 i wyobraźcie sobie moje dziecko tak ćwiczyło, że po dwóch dniach siadało samo bez problemu  (oczywiście przypadek, ale śmiesznie było
(oczywiście przypadek, ale śmiesznie było  

no i moja w ogóle nie pełzała - z racji nielubienia pozycji brzuszkowej ;-)
 no i moja w ogóle nie pełzała - z racji nielubienia pozycji brzuszkowej ;-)