reklama

Idą Święta!!!

Minisia Oliwka ma juz szczeniaczka uczniaczka od dawna i jakbym wtedy wiedziala to bym tego nie kupila bo do dzis ja ta zabawka zabardzo nieinteresuje
No ale kazde dziecko jest inne :tak:

reklama
a młody uwielia książeczki, jak M twierdzi rośnie kujon, wyciąga oglada pokazuje, a jak kłade mu spać i mu czytam to też wertuje jakąś(alo najlepiej wszystkie pokoleji) i usypia na nich

A u nas czytanie się nie przyjęło.
Woli "dyskutować" na temat ksiażeczk, które ogląda.
Jak ja sie próbuję podukować, to się złości :eek:

My kupujemy Kubusia- tego który opowiada i spiewa, do tego samochód sterowany, taki od 18 m-ca z Kiddieland'a, kostke na kształty Playscool'a, zabawkę do wanny kóra puszcza bańki z Kiddieland'a i taki słodki plecaczek zwierzaczek na spacerki do babci. Michu dostanie tez koparke giganta bo wywrote i przyczepe dostał na roczek. Od mioch rodziców będą sanki.

Ale będzie miał młody zabawek :szok:

Sorki za post pod postem
Martynka z tych rzeczy co wymienilas to ja bym na twoim miejscu kupila Teletubisia Ja tez o tym myslalam:tak:Sa tez teletubisie usypiacze :tak:
Oliwka uwielbia patrzec na teletubisie i mysle ze przy najblizeszj jakies okazji jej to kupie :tak:
A powiec mi jak sie sprawdza ten basenik z pilkami?

Kaka sliczny ten wozek ale ja jakos zauroczona jestem wiklina I mysle ze spokojnie w lato Oliwka mozez nim na dwor pojechac Choc powiem szczerze ze jeszcze sie waham

Dziewczyny jak myslicie lepiej wiklina czy inny wozek ???????
Chyba ze pisalyscie o tym wczesniej to nie odpowiadajcie Moj net nie pokazuje wszystkiego ale postaram sie wsio poczytac jak mi sie otworzy
Anula fajne prezenty dostanie Michas:tak:

Chyba ze pisalyscie o tym wczesniej to nie odpowiadajcie Moj net nie pokazuje wszystkiego ale postaram sie wsio poczytac jak mi sie otworzy

Wiklina jest ładna wizualnie, ale praktyczniejszy dla dziecka wydaje mi się taki zwykły wózeczek, i myślę, że lepiej się będzie prowadził...
Ale nie mam porównania (ani wózka :-p)

Dorka ja tez doswiadczenia w tym nie mam ale powiem tak , ze wiklina bardziej mi sie podoba wizualnie ale wydaje mi sie ze spacerowka bedzie jakos mniej wywrotna ...???albo sie myle.bo w sumie njak dziecko juz potrafi chodzic to moze to juz nie jest takie wazne jak przy nauce chodzenia

Dorotko jestem tego samego zdania co dziewczyny

Ja jeszcze nie wiem co kupię mojemu małemu.

Książeczek ma pełno i je uwielbia. Najbardziej te z dźwiękami. Przewraca kartki naciska guziczek i próbuje wydawać dźwięki takie jakie usłyszy. Ta zabawa zajmuje mu zawsze bardzo dużo czasu a jak mu się książeczka ta znudzi to sięga po następną. Najbardziej lubi zwierzątka. Ma jeszcze taką głowę konia na patyku która wydaje dzwięki patataj i ihha i biega z tą głową po domu :-) Kolejne jego ukochane zabawki to wszelkiego rodzaju sortowniki. Uwielbia wkładać i wykładać klocki z nich i do nich, przenosić zabawki z jednego pudła do drugiego albo wchodzić do nich do środka. Lubi też bawić się tymi klockami/puzzlami drewnianymi. Taki kawałek drewna w którym są wycięte zwierzątka i układa się je tak jak puzzle. Często się tym razem bawimy. Kolejna ulubiona zabawka to stoliczek Fish Price grający. Uwielbia melodie z niego i tańczy przy nich i próbuje śpiewać co mu za dobrze nie wychodzi i raczej to jakieś wycie przypomina choć samo nucenie zdarza mu się powtórzyć w miarę wiernie z oryginałem. Jego ulubioną melodią którą puszcza w kółko jest ta z alfabetem. A i jeszcze jedna abawka grająca farma gdzie zwierządka są za zagrodami i żeby je wyjąć trzeba dopasować odpowiedni kluczyk , przekręcić go , otworzyć zagrodę i wyjąć zwierzątko przy czym jak się zwierzątko naciśnie to wydaje dźwięki jak muczenie i takie tam. Uwielbia to i przez to skubaniec nauczył się otwierać zamki w domu we wszystkich szafkach na dole.

Teraz zastanawiam się nad kupieniem mu tego telefonu/ pilota z fish price bo mam głupią nadzieję że może przestanie podkradać piloty i telefony. :-p:sorry: Najgorsze że nauczył się dzwonić i teraz wydzwania mi po moich znajomych gada do nich przez telefon a ja o tym nie wiem bo skubaniec wyciągnął mi np telefon z torebki. Ale i tak najlepsza jest reakcja ludzi którzy w pierwszym momencie myślą że to jakiś żart i zaczynają do niego gadać.:-D A potem mamusia musi przepraszać. :-D
Ale się rozpisałam.... No ale może komuś podrzuciłam jakiś pomysł na zabawkę na prezent.

A i nas znowu szceniaczek uczniaczek kroluje, stasiulino uwielbia sie nim bawic, za to teletubisiem nie za bardzo chociaz bajke uwielbia:tak: Oczywiscie jest faza na uczniaczka potem pare dni przerwy i od nowa.

Ja to nie mam juz pojecia co malemu kupic...Mam tyle pomyslow, i alo wydaje mi sie na niektore za maly albo jest za duzy na niektore...
U nas ksiazeczki nie przejda, zero zainteresowania, po Zosi mamy ogromna ilosc ksiazeczek "twardych" ale jego to nie ciekawi. Za to teraz biega z rozowym zelazkiem od Zoski:-DNormalnie strach sie bac co z niego wyrosnie:rofl2:

czesc dziewczyny! mi bardzo spodobal sie pomysl plecaczka-pluszaczka, oryginalny :) my oprocz ciezarowek, klockow i "typowych" zabawek dla chlopca znalezlismy drewniangeo pieska ze sznureczkiem, jak synek bedzie dobrze chodzil, to bedzie mial pupila do wyprowadzania na spacer :) poza tym uwielbiam zabawki z drewna, stardowane, piekne :)
pozdrawiam :)

My kupujemy Kubusia- tego który opowiada i spiewa, do tego samochód sterowany, taki od 18 m-ca z Kiddieland'a, kostke na kształty Playscool'a, zabawkę do wanny kóra puszcza bańki z Kiddieland'a i taki słodki plecaczek zwierzaczek na spacerki do babci. Michu dostanie tez koparke giganta bo wywrote i przyczepe dostał na roczek. Od mioch rodziców będą sanki.

Co do piesków interaktywnych, to radzę przemyślec bo w większości strasznie "linieją" i dzidziol może sie zadławic tymi kłaczkami. Pracuje w branzy zabawkarskiej i osobiście poczekałabym trochę, choc nie ukrywam że są słodkie.

Swietny jest gadający Chuck z Playscoll'a. To taka wywrotka która jeździ za dzieckiem jak go zawoła - bomba.

Co do dylematu Minisi, wszystkie trzy są świetne.

Sorki za post pod postem
Martynka z tych rzeczy co wymienilas to ja bym na twoim miejscu kupila Teletubisia Ja tez o tym myslalam:tak:Sa tez teletubisie usypiacze :tak:
Oliwka uwielbia patrzec na teletubisie i mysle ze przy najblizeszj jakies okazji jej to kupie :tak:
A powiec mi jak sie sprawdza ten basenik z pilkami?

Kaka sliczny ten wozek ale ja jakos zauroczona jestem wiklina I mysle ze spokojnie w lato Oliwka mozez nim na dwor pojechac Choc powiem szczerze ze jeszcze sie waham

powklejaj linki:tak::tak:

Dorotka ja już pisałam przy Niki miałam ten wiklinowy i szybko koła sie powyginały:sorry::sorry::sorry: Stawiam na tradycyjne:tak::tak:

Marma mój też lubi ta układankę drewniana:tak::tak::tak: mamy po Laurze ale musze mu dokupic jeszcze z dwa komplety;-)

Magdasf moj bratanek w wieku Laury bawi sie tak :pralką (zabawkowa) odkurzacz(zabawkowy) zero zainteresowania samochodami czy klockami:no::no::no: A ostatnio u nas w polo były te głowy lalek do stylizacji i bratowa się śmieje że to by był strzał w 10 dla Wiktora bo uwielbia sie malować:laugh2::laugh2::laugh2:

U nas narazie ta bramka w planach ale musze ja na zywo zobaczyc;-) chyba w sobote sie przejade na ogledziny:cool2::cool2:

reklama
Marma moja Martyna zadzwoniła kiedyś do pani z banku z telefonu M. Nie wiem jak jej to wyszło, bo klawiatura była zablokowana. Podobała mi się jednak reakcja pani, bo oddzwoniła z pytaniem czy coś się stało :tak: Ale M się wtedy zdziwił :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry