reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Idziemy na brzuszkowe zakupy!!!!!

Witam :) nie wiem jak zdolności wróżkarskie innych dziewczyn, ale ja stawiam na Moniqe :) mi przewidziała dziweczynkę :) i się sprawdziło :)
P.S. a tak wogóle, to jak ktoś się pyta, co będzie? to mówie, że chłopiec albo dziewczynka :) większość z moich znajomych przepowiada mi chłopca :) bo brzuch niby spiczasty itd., ale śmiesznie tak posłuchać :) a jedna babka oglądając zdjęcie USG mówi "chłopak jak się patrzy"

reklama
Wiecie co ja tak szczerze mówiąc to ani w zachcianki ani w kształt brzucha ani w żadne inne przepowiednie nie wierzę!!! Moim zdaniem to się wszystko ma nijak do płci! Jeśli tutaj zgaduję kogo która nosi pod serduszkiem to tylko i wyłącznie dla zabawy ;D
A tak poza tym to z doświadczenia wiem (ze szpitala, od znajomych itp.) ze z tą płcią to tak różnie bywa że możemy mieć jeszcze niespodzianki niezłe po porodzie ;D Dlatego jesłi kupuję coś dla mojej Dziecinki to w neutralnych kolorkach żeby potem nie było problemu ;)

Macie rację - drogie wróżki - oczywiście takie zgadywanie jest dla zabawy i dla rozrywki

A Ines - masz rację ja równiez kupuję (jeśli już kupuję) to kolory neutralne - co będzie to będzie i już i kropka

ja niby juz od dwoch lekarzy slyszlam, ze to dziewczynka, ale jak wiadomo natura plata figle. dlatego ciuszki beda w roznych normalnych kolorach. tylko moja babcia juz mi w komisie kupila pod dziewuszke pare rozowych rzeczy :D

Pół biedy gdy zakupiło się błękitne ubranka pod chłopca a rodzi sie dziewczynka, bo przecież w błękicie dziewczynce też super; trochę gorzej jak jest na odwrót, chłopczyk w różowym już nie specjalnie ;D ;)

Ja tez bede starac sie kupowac ciuszki neutralne ;) .. ale jak cos mi sie trafi typowo chlopiecego i slicznego to oczywiscie kupie .. doszlam do wniosku ze jak nawet moj kochany Dawidek okaze sie dziewuszką to i tak szybko wyrosnie z tych ciuszkow ;) a w sumie taki maluch to we wszystkim slodko wyglada :)

Macie racje dziewczyny z tymi neutralnymi kolorami ciuszków mnie najbardziej i tak podobają się takie żółte jak kaczuszka ;)

a apropo dopasowanie kolorów do płci to mój lekarz ostatnio opowiadał mi że jego kolege w czasach komuny, za złe określenie płci pozwał facet do sądu bo urodziła mu się dzieczynka a oni kupili niebieską wyprawkę - i powiedzał że jak on teraz to dziecko ubierze że od tego może być głupie - nieźle trzeba mieć zryte pod mózgiem

Wiecie co ja tez slyszalam juz nie raz ze niebieski kolor to dla dziewczynki .. zgodnie z kolorem szaty Panny Marii ::) ... ale ja w sumie nie patrze na kolory tylko na to co jest ladne ... a w szczegolnosci jak juz to podobają mi sie kolory zielony i zolty ;)

reklama
Hejka,

wczoraj pochodzilam z mama po sklepach dla ciezarnych i dla dzieci....szukalam stroju kapielowego jednoczesciowego na te upalne lato, gdyz chcialabym korzystac z morza, basenu a i samego sloneczka. Jednak stroje okazaly sie bardzo drogie, bo 50 euro(200 zl) i w gore, znalazlam natomiast czarny, dwuczesciowy stroj, dol stanowia spodenki, wiec nie ma duzego wyciecia, i ma bardzo fajny material na brzusio az do pepka. Koszt 25 euro(100zl). Juz dzis jade nad morze sie popluskac tak okolo wieczorka, gdyz za goraca mi na pelnym przeszlo 30 stopniowym upale.
Pozdrawiam

Do góry