reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ile mleka na dobę?

JoannaAleksandra

Zaangażowana w BB
Córka za kilka dni, kończy 7 miesięcy, rozszerzanie diety prawie nie idzie. Wcześniej potrafiła zjeść słoiczek marchewki, dyni, teraz zaciska buzię i może liźnie łyżeczkę
:(
Podejrzewam, że ząbki idą, jednak pewności nie mam. Moje pytanie brzmi, ile mniej więcej mleka modyfikowanego powinno jeść dziecko 7 miesięcy, waga 7,2 kg? Przy założeniu, że póki co nie pobiera składników odżywczych z rozszerzenia diety bo niestety na razie jest z tym problem.

Pytam bo miała już na początku problem z przyrostem wagi i jestem na to mocno wyczulona i musiałam sama drążyć, pilnować, każdy mówił, że "przesadzam".

reklama
Córka za kilka dni, kończy 7 miesięcy, rozszerzanie diety prawie nie idzie. Wcześniej potrafiła zjeść słoiczek marchewki, dyni, teraz zaciska buzię i może liźnie łyżeczkę
:(
Podejrzewam, że ząbki idą, jednak pewności nie mam. Moje pytanie brzmi, ile mniej więcej mleka modyfikowanego powinno jeść dziecko 7 miesięcy, waga 7,2 kg? Przy założeniu, że póki co nie pobiera składników odżywczych z rozszerzenia diety bo niestety na razie jest z tym problem.

Pytam bo miała już na początku problem z przyrostem wagi i jestem na to mocno wyczulona i musiałam sama drążyć, pilnować, każdy mówił, że "przesadzam".

Tyle, ile chce. Na żądanie.

Ale to też jest na Twoje żądanie. Jeżeli widzisz, że robi się długi odstęp między posiłkami to mozesz podać.
Generalnie jak przed rd. Bo na tym etapie nawet full zjedzony posilek nie zastępuje mleka.
No właśnie od paru dni je mniej i są problemy, obstawiam ząbki ale martwi mnie to, że teraz muszę mocno pilnować, żeby zjadła te 800 a wcześniej było powyżej 900, do litra. Martwię się, że znowu nie będzie przyrastać prawidłowo.

No właśnie od paru dni je mniej i są problemy, obstawiam ząbki ale martwi mnie to, że teraz muszę mocno pilnować, żeby zjadła te 800 a wcześniej było powyżej 900, do litra. Martwię się, że znowu nie będzie przyrastać prawidłowo.
Mój syn nigdy nie jadł więcej niz 900ml dobowo, choćbym na głowie stala. A przyrosty też już nie będą tak spektakularne, bo jak się zacznie więcej ruszać, to waga może stać w miejscu, co zje to spali. Mądry lekarz też Ci to powie.

Nie rozumiem lekarzy niektórych . Dziecko im większe tym wolniej będzie przybierało bo jest ruch np. Ważne aby mieściło się w siatce centylowej.

Mój syn nigdy nie jadł więcej niz 900ml dobowo, choćbym na głowie stala. A przyrosty też już nie będą tak spektakularne, bo jak się zacznie więcej ruszać, to waga może stać w miejscu, co zje to spali. Mądry lekarz też Ci to powie.
No właśnie córkę mam z kategorii małych akrobatów, potrafi godzinami szaleć ☺️

reklama
Do góry