Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
ABC* pisze:Mojej córeczce daliśmy na imię Vanessa,ale był problem w USC z zapisem tego imienia. nie chcieli napisać przez "V" i zakończyło się na tym że w akcie jest przez "W". nie wiem czy tak mogli zrobić , jeżeli zażyczyliśmy sobie przez "V". może któraś z was miała podobny problem . Również imienia Violetta czy Viktoria powiedzieli że nie zapiszą przez V.

Teddy pisze:ABC* pisze:Mojej córeczce daliśmy na imię Vanessa,ale był problem w USC z zapisem tego imienia. nie chcieli napisać przez "V" i zakończyło się na tym że w akcie jest przez "W". nie wiem czy tak mogli zrobić , jeżeli zażyczyliśmy sobie przez "V". może któraś z was miała podobny problem . Również imienia Violetta czy Viktoria powiedzieli że nie zapiszą przez V.
i bardzo dobrze zrobili!!!
w jezyku polskim nie ma litery "V", nie ma tez "X" i "Q"... a Rada Jezyka Polskiego bardzo dba o to, by imiona byly polskie...
wiele tez robi po to, zeby uniknac takich kwiatkow jak: Brajan, Kewin, Dzesika... jednak do ludzi malo co trafia i jednak nadaja... :
mi jest jednak troche szkoda, ze w takim bajzlu jaki obecnie sie robi z jezyka polskiego, nawet imon sie nie oszczedza... no ale coz...