reklama

Imię dla dziecka

reklama
Ja nie mam pomysłu na imię. Mąż wcześniej zaproponował Maję i zapewne tak zostanie. Mayya w języku egypskim znaczy woda, a mój mąż ubielbia wodę, zresztą jak mój synek, w związku z tym, zapewne Maja zostanie :-) Chyba, że coś nam zaświta nowego do narodzin, ale to mało prawdopodobne :-)

Uwilebiam to imie Majka, Majeczka. W rodzinie mielismy z siostrami i kuzynami umowe, ze prawo do tego imienia ma pierwsza urodzona dziewczynka (u nas wybieramy imiona tak aby sie nie powtarzaly). No i moja byla pierwsza, ale w koncu wybralam imie Elena.

Mi też zawsze ogromnie podobało się imię Maja, szkoda że teraz tak bardzo popularne. Tak samo jak Julia, dlatego porzuciłam ten pomysł. Ale imię piękne!

Iza - Maja bardzo ładne imię

My mamy coraz więcej wątpliwości co do imienia i mamy coraz więcej propozycji:
Mateusz, Tymoteusz, Bartosz, Kamil ?
Już mam mętlik w głowie...

Oj, ja ostatnio wlazłam na jakąś stronkę z imionami i złapałam się za głowę - jest tyle imion, że trudno wybrać :-) Jest jeszcze czas na podjęcie ostatecznej decyzji, na szczęście ;-)

Kati - kuzynka w ciąży wciąż mówiła do synka Rysiu, jej mąż również a jak dziecie się narodziło dali mu na imię Mateusz :-) Mati, Matek - mi się podoba :-)

Izabela mojemu M się najbardziej podoba Mateusz (Mati)
a ja mam tysiące pomysłów ;-):-), ale poczekam może samo jakoś wpadnie jak piszesz po urodzeniu :-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry