reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Imię dla dziecka

reklama
andariel Marcel ślicznie.

No i jeśli mogłybyście mi też pomóc poszukać zdrobnień do mojej Kornelki/Kornelci. Aestima już dała rewelacyjny pomysł Nelka. Może jeszcze jakieś znacie?

hi hi hi, no tak - spojrzałam na Wasze suwaczki:-D co do Marcela, to mąż ma wątpliwości - że zbyt podobne do: Marcin (jego imię);
kat - pewnie używałabym zdrobnienia Lusia, Luśka (od: Kornelusia); na swoją Ninkę też wołam Nuśka - analogicznie;-)

andariel Marcel ślicznie.

No i jeśli mogłybyście mi też pomóc poszukać zdrobnień do mojej Kornelki/Kornelci. Aestima już dała rewelacyjny pomysł Nelka. Może jeszcze jakieś znacie?

Mielismy w klasie Kornelie, mowili na nia Kora, ale dla dziecka mi to nie pasuje. Czasami mowilismy tez Korcia.

anadriel kurcze jakie śliczne imię ma Twoja córeczka...Nina-zawsze bardzo mi się podobało!!Tak w ogóle to śliczna dziewczynka sądząc po awatarku :-)

Znałam Kornelie ze szkoły-miła i sympatyczna dziewczyna-strasznie wysoka i wysportowana-grała w kosza :-)A zdrobnienia jakie pamiętam to Nelka, Nelcia, Kornelcia :tak:

reklama
dziękuję, katamisz:-) jak miło słyszeć, jak ktoś powie "śliczne jest twoje dziecko":-) a dla mnie jest najśliczniejszą dziewczynką na świecie, bo jest moja wymarzona:tak:

co do imienia dla naszego siurka (hehe) to ostateczne zdanie zostawiam mężowi (i tak jak wymyśli coś głupiego to się nie zgodzę);

Do góry