reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Imię?????

reklama
Dla mnie zdecydowanie też więcej fajnych imion dla chłopców. Ponoć w moim brzuszku zamieszkał chłopczyk więc najprawdopodobniej będzie Szymek. Dla dziewczynek extra jest Zuzia, tyle ze ostatnio dużo Zuziek na tym świecie.

imię??? ja też mam z tym problem... zwłaszcza jak będzie synuś! mój mąz Tomek preferuje (jak narazie) tylko imię Tomek!!! :p
dla córeczki mamy dwa! Julia i Zuzanna!
już niedługo jadę na wizyte więc może bedę wiedzieć kto tam się tak rusza!!! ::)
ostatnio na wizycie jeszcze nie było widac bo dzidziunia chyba się obraziła i odwróciła się do nas tyłem. podziwialiśmy jej nóżki i kręgosłup....
oby teraz ładnie się ułożyła... :)

Ja początkowo też chciałam Julcie ale mąż kręcił nosem Zuzia też mi sie bardzo podoba
Nadia baardzo ciekawe imię kurcze fajne ale juz mamy zaplanowaną Olcię czyli Aleksandrę mąż teraz wszystkim
mówi ze bedzie Olcia wiec chyba już nic w tej kwestii nie zmienimy!!!

Ola- to baaaardzo dobry wybór ;)
Czuję się z tym imieniem bardzo dobrze i nie chciałabym zmienić na żadne inne. Może Twojej córci też tak posłuży jak mnie
znaczenie   ALEKSANDRA - osoba sprawiedliwa i obdarzona darem mówienia prawdy, przez co ma w życiu wiele kłopotów. Charakter marzycielski, nerwowy, często potrafiący zmieniać przekonania. Ponieważ jest towarzyska i jednocześnie posiada zdolności kierownicze, często popada w konflikt z otoczeniem. Posiada piękne i szczytne idee, których jednak nie realizuje, ze względu na brak silnej inicjatywy i postanowienia.

z tymi konfliktami z otoczeniem, to się akurat nie sprawdza
jumpbaby11sv.gif

Nadia, Ola, Alan, itp to bardzo ładne imiona. Ale ja oprcz wyboru mam jeszcze męża do przekonania, który jest tyyyyyypowym tradycjonalistą i dla niego Nadia, Alan to są niestandardowe imiona ::). Ile ja się musiałam nagadać ::) aby pierwsza córcia została Natalią- był to kompromis przy imionach typu Nina, Oliwia. Więc teraz nie spodziewam się innych wrażeń. ;D ;D

Opis Oli sie zgadza - tylko tez bez konfliktów.
A mi ostatnio Piotrus chidzi po glowie - tylko , ze ma byc dziewczynka ;D Więc nie wiem. Julcia super, tylko strasznie ich dużo. Mati ostatnio Ala wymyslił, a dla chlopca Maciek. Ale sama nie wiem. Troche mamy Al w rodzinie

reklama
Kurcze z tym imieniem to jest problem nie? Bo to jednak juiz na cale zycie. My dla chlopca juz mamy wybrane i raczej tak zostanie : Marcel...dla dziewczynki gorzej...myslalam wlasnie o Zuzi, ale macie racie, duzo tych Zuzalek:) Moja mama by chciala Wiktoria, po prababci, ktora ma 95 lat :)
Ja czuje, z ebedzie chlopak...Marcel:)

Do góry