reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imię?????

Karola, nie jesto to moja jakas hiperznajoma. poznalysmy sie podczas spotkan brzed biezmowaniem i potem czasami sie spotykalysmy. Ale zapamietalam ja jako ekstradziewczyne. zawsze wesola, na poziomie, bardzo inteligentna.... no i ladna :-)

reklama
Blond, Amelka tez mi sie straszliwie podoba, ale niestety jest teraz baaaardzo popularne, wiec sobie odpuscilam :-) Nie chce, zeby potem dzieciaczek mial w grupie, klasie kilka kolezanek z tym samym imieniem... Wystarczy, ze ja jestem Kasia a Kas jak mrowek :-)
Taya do mnie nie przemawia, z Nele mozna miec problemy z rejestracja (wedlug polaskiego prawa imie dla dziewczynki powinno konczyc sie na "a", ale wszystko da sie zalatwic), Milla superowe i Blanca tez, ale chyba przy rejestracji chcieliby przez "k".... chcoiaz, nie wiem, czy nie przeoczylam, czy Ty nie mieszkasz poza Polska. Wtedy to Ci nie pomoge, bo poza granicami to zawsze inaczej wyglada (ranking popularnosci imion etc.) Ale mna sie nie sugeruj... to tylko takie moje bardzo subiektywne zdanie. :-)

Blondi, spośród Twoich propozycji wybrałabym Tayę, nie wiem jak bardzo popularnym imieniem jest u Was, ale Amelka faktycznie jest w czołówkach rankingów.
Iga śliczne imię ale Inga jest bardzo podobne i bardziej mi się podoba. Gdyby ktoś ze znajomych ochrzcił córcię Iga, to i tak bym przekręcała na Ingę. Tak jak Maję przekręcam na Majkę :laugh: :laugh: :laugh: Niby zauważam różnicę i wiem jakie to ważne, poprawnie wymawiać czyjeś imię ale jakoś przez gardło mi lepiej przechodzi moja wersja i już :laugh: :laugh:

karola7 mój typ to IGA.Piekne imię, piekne :)

Blondi a u Ciebie to ja nie wiem - chyba też mi umknęło , ze chyba Ty nie w naszym kraju mlekiem i miodem płynącym? Tak czy owak najbardziej podoba mi sie Nela :)

ale mysle ,ze az takich duzych roznic nie ma w zarejestrowaniu miedzy tymi krajami , a poza tym ja chce tez zarejestrowac mala w polsce takze musze miec takie imie , zeby przeszlo w obu krajach

reklama
Dziewczynki kochane mam do was prośbę, chodzi o Waszą opinię w kwestii imienia. Otóż pierwotnie wymyśliłam sobie NADIĘ i myślałam, że mój luby jest też na tak . Ostatnio przy rozmowie ze znajomymi wyszło, że tak naprawdę to mu się nie podoba za bardzo. Mam jeszcze jeden typ: KLARA. Tym imieniem mój m jest zachwycony, mnie też bardzo się podoba. Które ładniejsze NADIA czy KLARA?

Do góry