reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imię?????

Ja szczerze mówiąc chciałam mieć córeczkę, i miała miec na imię Marysia. Jakoś nie podobają mi się te imiona dziewczynek, które teraz mamusie (szczególnie te bardzo młode) nadają. Nikola na przykład. Chociaż biorąć pod uwagę fakt, że mieliśmy wcale nie mieć dzieci, powinnam jej dac na imię Fortuna ;). Ale miała być Marysią. Tylko że mega jądra na USG rozwiały moje wszelkie wątpliwości :).

reklama
A moj luby przez jedno moje glupie pytanie zaczal mowic do brzuszka Matylda ;-)
Mhm... chyba to imie odpada. Zreszta od tak dawna bpodoba mi sie Emilka, ze jakies inne ciezko byloby mi zaakceptowac. ale zawsze jak juz zobacze dzidzie, to moge na biegu zadecydowac, ze pasuje jej cos zupelnie innego ;-)

Matylda też fajne. Mi się kojarzy z baaardzo energiczną i wesołą osobą. Może to wpływ jakiejś postaci z filmu czy coś, bo nigdy nie znałam żadnej.
Jakieś 3 dni temu zupełnie spontanicznie wpadło mi do głowy drugie imię dla Janka. Przeglądałam spis imion (był w kalendarzu, który dostałam) i zdziwiłam się, że nie ma Ambrożego. Tak mi się to wzięło nie wiem skąd. Piotrek zrobił na ten pomysł wielki uśmiech ;D ;D ;D Może dziwne trochę to imię, ale w końcu drugie ma to do siebie, że nawet nikt może o nim nie wiedzieć jak mu się nie będzie podobało.
Dodam, że "Akademię Pana Kleksa" uwielbiamy z Piotrem oboje :laugh: :laugh: :laugh:

Blond, no nie bądź taka...Daj sie ponieść fantazji... ;)Podobno górale mają skłonnosc do wymyślnych imion i któryś nazwał córkę Dolores. A że na nazwisko miał Miednica, to już szczegół... :)

blond pisze:
no dziewczynki teraz jeszcze uslyszelismy imie cheyenne (szejen) chyba tak co wy na to?

Blond jak dla mnie to bomba. Tylko ja mam skrzywienie zawodowe jeśli chodzi o Indian (pisałam o nich magisterkę) a to przecież takie indiańskie troszeczkę ;)

reklama
Do góry