reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Imiona dla grudniowych maluszków.

bardzo fajne anineczka, hehe tylko jak tu wybrać dalej;p.
A my z mężem zdecydowaliśmy że nasz lala będzie nosiła imię Karolinka:)

reklama
asko Karolinka ślicznie ,czyli będzie Karolinka Wioletta :-)
U mnie dziewczynka miała byc Michalinka Alicja,no ale to już po ptokach :-D

A jeszcze co do podwójnych imion.
W zasadzie to nie trzeba dawac drugiego,ale moi synowie mają.Antek ma Jerzy po dziadku (tata mojego męża) .Matt ma Marek po tatusiu.:tak:
Mój ojciec pewnego czasu był zły,że Matt nie ma po nim imienia,ale jakoś Eugeniusz za cholerę mi się nie podoba :cool2::-D:-D
A trzeci syn jeszcze nie wiem czy będzie miał drugie :sorry:

My decydujemy się na drugie imiona dla naszych dzieci bo mamy bardzo pospolite nazwisko,także dwa imiona zawsze troszkę ułatwiają identyfikację w urzędach.

Po wielkich bojach, wybraliśmy imiona dla Syna i Córki, nie są określone jeszcze jednoznacznie, ale wybór ograniczyliśmy do... szczęśliwej siódemki ;-)

1. Krystian
  2. Adrian
  3. Dariusz
  4. Antoni
  5. Mikołaj
  6. Arkadiusz
  7. Dorian

1. Lidia
  2. Kalina
  3. Wiktoria
  4. Klara
  5. Martyna
  6. Alicja
  7. Adriana
Kolejność przypadkowa ;-) Po piątkowym usg i wiadomości o płci będziemy zastanawiać się, co dalej... ;-)

Mi z tych imion najbardziej podobają się: Mikołaj, Dorian, Wiktoria i Adriana

U nas chyba raczej będzie porozumienie, bo ja chyba ulegnę troszkę. Dla chłopca będzie chyba Eliasz chociaż wolałabym Mikołaj z tego względu że bardziej spotykane, a nie wiem jak będą potem dzieci w szkole reagować na Eliasza, ale to sto razy lepsze niż fryderyk:-) Ale jeszcze musze z tą dziewczynką coś wskurać, bo jednak na dziewczynkę się nastawiam.

HAHA AGAPA nei wierzysz, że moze być chłopak?? :) w sumie to ci się nei dziwię:) 3 pannice już w domku masz:)
Mi sie podoba Mikołaj:)
freiya Kamil u nas tez nie ma bo nei chcieliśmy, mała będzie miała tylk ze względu na pamięć po zmarłej szwagierce mojej gdyby nie to pewnie stanełoby na 1 imieniu:), u nas z nazwiskiem nie ma problemu, fakt widziałąm ze po całej polsce trochę jest osob ale w sumie.. nawet nie wiem czy to wogole jakaś rodzina czy tylko zbieżność:) ale Salsik ma rację popularność nazwiska to jest wskazanie do 2 imienia, poźniej będzie łatwiej w razie czego.

Ostatnia edycja:
No mi się też podoba Mikołaj, nawet chwilę rozważałam, bo mam termin na 6 grudnia, ale M. wziął to jedynie za żart.
U nas w sumie z chłopcem poszło szybko i nieprzewidywalnie.. Bardzo chcieliśmy imię na M. bo nasze inicjały są MM. Skupialiśmy się tylko na tych. Mojemu M. bardzo podobało sie Mateusz. A później ja wyskoczyłam z Adamem i już tak zostało.

Asko, widzę że padło na Karolinke :) U mnie też pewnie dziewczynka tak by się nazywała, super wybór :tak:
Freyia, moja mała sąsiadka ma na imię Emilia, śliczna dziewczynka i taka pogodna.

Co do 2 imienia, chyba się jednak zdecyduję, tak fajnie mi brzmi Adam Aleksander.. :-D

reklama
Moim zdaniem z drugim imieniem jest tak, że do nieczego nie jest potrzebne, ale dobrze jest je mieć. Pamiętam jak byłam dzieckiem i kiedy rozmawialiśmy o tym, jakie kto ma drugie imię, te dzieci, które go nie miały, nie były zbyt zadowolone ;)
Ale tak na serio, jest to jakaś dodatkowa identyfikacja - nie w sensie formalnym, tylko personalnym. Nasze drugie imiona często wiążą się z jakąś historią, osobami, czasem nawet miejscem. To daje poczucie wyjątkowości i indywidualizmu. Moja córka dostanie drugie imię po babci. Dałabym je na pierwsze, ale moja mama ma na imię Julia, a imię to króluje w statystykach. Nie chcę, żeby moja mała była jedną z pięciu Julek w klasie ;)

Do góry