reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla kwietniowych maluszków

reklama
a u nas mega problem z imieninem dla drugiej córki, tzn gdybym wybierała ja i tylko ja tego problemu bym nie miała, ale że jeszcze R i Amelcia to już się robi mega problem...R w sumie mogłabym olać, bo była umowa, że jak chłopak On wybiara jak dziewczynka ja, ale chyba nie potrafię nie dać mu szansy wyboru ;-):-D tymbardziej, że przy Amelci byliśmy zgodni zanim nawet zaszałam w ciąże :-D

alex2-oj kochana juz przeszlo:) jakbym teraz sie dowiedziala ze to pomylka to znowu dółllll:-D

Moja koleżanka w pracy ma dwóch chłopców ( a trzeci mąż, nie udał się jako facet więc mówi że to jeszcze chłopczyk) i jest mega zadowolona :-) a u Ciebie nie będzie dużej różnicy więc będą jak rówieśnicy, kumple, przyjaciele i jaką ochronę będziesz miała tylko pozazdrocić!!!!:tak:

my ostatnio ujawnilismy sie przy rodzinie z naszym typem imieniowym i rozgorzala dyskusja :-D
moj tata od razu powiedzial, ze jemu sie Tymon nie podoba :-D a moj tesciu wydumal w pracy swoj ranking imion i mi podeslal mailem :szok:
a to jego typy :-D
1 - Wiktor ***** ( Witek, Wicio)
2 - Tobiasz ***** (Tobi)
3 - Miłosz **** ?
4 - Gustaw **** ( Gucio)
5 - Sławomir *** (Sławek)
6 - Marcin ***
7 - Bogumił lub Bogusław ***
8 - Gabriel ( Gabryś)

mysle, ze takiego Bogumila czy Boguslawa dziecko mogloby mi zwyczajnie nie wybaczyc :-D

zostaje Tymon :-) nam sie podoba i nic ciekawszego nie znalezlismy, a juz przestudiowalam cale listy tych imion :-p
kolejne dyskusje bede zwyczajnie ucinac :-)

U nas gdyby okazało się, że jednak będzie chłopak, to nie mamy kompletnie pomysłu :no:
Mi się podobają Tymon, Tymoteusz, dwa podobne a jednak inne, Miłosz, Jerzy, Stanisław (Staś). Ale podejrzewam że mężasty miałby obiekcje co do każdego z moich proponowanych.

White, te podesłane przez teścia nie są złe, ale to Wam powinno się podobać imię najbardziej, a Tymek jak najbardziej jest ładnym imieniem :tak:

U nas gdyby okazało się, że jednak będzie chłopak, to nie mamy kompletnie pomysłu :no:
Mi się podobają Tymon, Tymoteusz, dwa podobne a jednak inne, Miłosz, Jerzy, Stanisław (Staś). Ale podejrzewam że mężasty miałby obiekcje co do każdego z moich proponowanych.

White, te podesłane przez teścia nie są złe, ale to Wam powinno się podobać imię najbardziej, a Tymek jak najbardziej jest ładnym imieniem :tak:

no i wlasnie wychodze z zalozenia, ze to nam ma sie podobac ;) z reszta tradycji staloby sie zadosc, bo moja babcia (mama mojego taty) tez byla wielka przeciwniczka mojego imienia... olali jej opinie i uwazam, ze bardzo dobrze, bo lubie swoje imie :-) z reszta teraz baaardzo popularne :zawstydzona/y:

u nas chyba na drugie bedzie Stanisław... zeby sie jedyny pradziadek cieszyl :-p
ja to generalnie twierdze, ze drugie imie jest rzecza dosc zbedna, no ale maz stwierdzil, ze fajnie by bylo tak uhonorowac pradziadka zwlaszcza ze jest super czlowiekiem... i chyba to drugie jednak bedzie Staś wlasnie :-)

reklama
Miłoszek tez mi sie podoba :)))
a Tymon też to śliczne imie :))

a moje dzieci drugiego imienia miec nie bedą :p ogólnie uważam ze jest niepotrzebne ;]
ja mam i mi przeszkadza..bez sensu to imie skoro nikt do mnie nie woła dwoma imionami ;|

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry