reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla maluszków

reklama
heheh znajoma lezała w szpitalu z dziewczyna która nazwała córkę Ślicznuda :-) a z żarcików męża to jeszcze była Malina , imie tym bardziej smieszne ze nasze nazwisko jest troche powiązane z tym owocem a i tak w skrócie znajomi na nas mówią (zamiast po nazwisku to "Maliny").

ja słyszałam imię Bajka ;-) z Maliną też się raz spotkałam, ale nie wiem czy było to pseudo czy faktycznie imię :tak:

Wiem, że Lenek i Poli jest coraz więcej dlatego chyba z nich zrezygnuję. My mamy takie trochę specyficzne nazwisko dlatego szukamy czegoś niepospolitego, starszą córkę nazwaliśmy Nina. I tą młodszą też chcemy nazwać krótko.
Zostaje więc Iga, Kaja, doszła też Ada- bardzo mi się to imię podoba. No i jeszcze Nadia, ale to też jest coraz częstsze.

To prawda Nadia też staje się popularne. Hanek też pewnie dużo, ale mnie to w ogóle nie rusza, jeśli mi się coś podoba to tak naprawdę mam gdzieś całą resztę :)

jezyk to ja mam tak samo z Alicją, też jest dosyć popularnym imieniem, ale mi sie najbardziej podoba i resztę mam w głębokim :-D

A Nadia faktycznie robi się coraz bardziej popularne. Kuzynka tak nazwała córkę i większość osób starszych w rodzinie myślała, że to skrót od Nadzieja :cool2::-D

reklama
Wiem, że Lenek i Poli jest coraz więcej dlatego chyba z nich zrezygnuję. My mamy takie trochę specyficzne nazwisko dlatego szukamy czegoś niepospolitego, starszą córkę nazwaliśmy Nina. I tą młodszą też chcemy nazwać krótko.
Zostaje więc Iga, Kaja, doszła też Ada- bardzo mi się to imię podoba. No i jeszcze Nadia, ale to też jest coraz częstsze.

Też mam Ninę i identyczne typy na drugą córkę :-D

Do góry