reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Imiona dla naszych najmłodszych

reklama
Malasowka to tak jak i u mnie było;-) ;)
Na dwóch pierwszych usg lekarz potwierdził na 99% chłopca. A na połówkowym, że raczej dziewczynka ale już 3 razy potwierdził córeczkę :-p

Piękne macie imiona , u nas jeszcze nie wybrane , miała być Gaja i nie została zaakceptowana przez M. Później Helen , a teraz niby Julcia. Ja sama już nie wiem , chyba dopiero się się maleńka urodzi dokonamy wyboru ;-)

Hehe, no właśnie tak POWINNAM robić !! Ale kurczę, jak się dowiedziałam, że raczej na pewno dziewczynka to mi jakaś żyłka w mózgu napęczniała i poza "dużym osprzętem" - wózki, łóżeczka, foteliki, wanienki, przewijaki itepe. jakoś się okazało, że dużo mam tego różu i brzoskwini i innych falban w szafce (chyba to silniejsze ode mnie :D) :) w razie czego będę miała w pierwszych dniach życia dziecka "dżender" pełną parą :) ale ostatnio właśnie pojawiły się biele i szarości (może głos rozsądku się dopchał do mózgu:)). A jutro kolejna wizyta, może coś się uda potwierdzić na usg - w razie czego mogę jeszcze kocyki, rożki i część ciuszków wymienić :D

Jako młoda mama polecam nie wybierać oklepanych imion z pierwszej dziesiątki, typu Hania, Zosia, Kuba - bo potem jest problem, lepiej jak się dzieci odróżniają :)

bo_gna bardzo przepraszam, ale moja corka ma na imie Julia i bynajmniej dla nas nie jest to oklepane imie, problemów tez nie mamy zadnych, o wyjatkowosci corki nie wspomnę. Kazda mama wybiera dla swojego dziecka imie jakie jej się podoba.

też mi się wydaje że jeśli rodzicom podoba się imię z tych bardziej popularnych to nie powinni sie hamować... Gorzej wychodzi jeśli przesadnie silą się na oryginalność moim zdaniem.Tzn nie mam nic przeciwko oryginalnym imionom ale jeśli rodzice je nadają tylko z takiego powodu a w duchu marzą o Hani czy Zosi to chyba nie warto :)

reklama
Dokładnie :) My chcemy bardzo mieć Antosia, a w koło jest dużo dzieci o tym imieniu. Mimo tego nie zdecydujemy się na oryginalne imię które nam się kompletnie nie podoba tylko z tego powodu.

Do góry