reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Imiona dla naszych Pociech :D

reklama
ja mam maly problem z imionami bo szukamy takiego "miedzynarodowego" co bedzie mozna bez trudu wymowic i w polsce i w niemczech. dla dziewczynki bardzo pogoba mi sie Sofia (polska Zosia) a dla chlopca Bastian, ale wszystko moze sie zmienic :)

sempe, Aleksander? A nie na „R”? :-D A mnie się podoba i Olek, i Alek, i Aleks też może być.
natasszzka87, Laili żadnej nie znam (nie licząc tej z piosenki), ale mnie się to imię jakoś nie widzi. Ale to dlatego, że – jak dla mnie – nie ma żadnego ładnego zdrobnienia. Dla mnie osobiście takie imiona odpadają. Ale za to zerkając na moją ulubioną stronę z rankingiem warszawskich imion – 2 Laile ;-). Więc Maleństwo miałoby imienniczki.

U nas Ula od samego początku i tak zostanie. Z chłopakiem mielibyśmy większy problem bo parę nam się podobało m.in. Antek i Filip, ale co się odwlecze to nie...

dzag, ja też jestem zwolenniczką polskich imion i nawet o zdrobnienie tu nie chodzi, chociaż to też istotne.

Laila napewno nie będzie- skoro musimy być razem w Urzędzie więc nie przejdzie:tak: Zostaje Amelia- Amelka zresztą Oliśku już się też przyzwyczaił:tak:

u mnie Kajetan, Kacper bądź Filip ;) nie mogę się zdecydować :-)

Wszystkie trzy mi się podobają. Ja brałam pod uwagę jeszcze Krzysia, ale chyba będzie Kajetan. Ja nie wyobrażam sobie już innego imienia dla synka. Oryginalne i dostojne, ale zabawne zarazem. Rodzina się trochę krzywi, że nie myślimy o tym, że mały Kajtuś (wersja zdrobniała się podoba) kiedyś dorośnie. Sama nie wiem i biję się z myślami. Inne imiona mi po prostu nie pasują. A co Wy myslicie o tym imieniu?

Kiwusia, nie przejmuj się rodziną! U nas też się część na Anielkę krzywiła. Ale nic im do tego. Nie są to imiona obraźliwe i wcale nie takie strasznie rzadkie, więc nie ma się co przejmować :)

My zdecydowaliśmy się na Anielkę m.in. dlatego, że ma mnóstwo wariantów - na poważnie: Aniela, na dziecięco: Anielka, no i wiele innych odmian: Anulka, Nela itp. Będzie sobie mogła Córeczka wybrać :)

reklama
Do góry