reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Imiona dla naszych Pociech :D

u nas jeszcze watpliwosci sa ,ale mi coraz bardziej podoba sie imie Adam i jakos tak mi pasuje Adas do naszego synka;D druga opcja to Jas ale M kreci nosem, wiec jak sie nie przekona to Jas bedzie na drugie;)

reklama
Ja odkąd dowiedziałam się, że jestem w ciąży zerkam sobie na ta stronę: Popularne imiona nadawane w Warszawie - imię dla chłopca i dla dziewczynki . Na początku sprawdzałam jak bardzo popularne są imiona, które brałam pod uwagę dla naszego Bąbla. Bo nie chciałam, żeby było zbyt dużo chłopców o tym samym imieniu, co mojego synka. Ale teraz zerkam tam już tylko z ciekawości i jak tylko chcę sobie poprawić humor czytam, jakie cuda rodzice wymyślają. Moim hitem ostatnio są :-D:
- chłopcy: Żyraf, Myszon, Belzebub (choć nie chce mi się wierzyć w to, że któryś urząd coś takiego przyjął), Rodion i wszelkie dziwaczne wersje zagranicznych imion, na przykład naszego poczciwego Ksawerego.
- dziewczynki: Jarzyna, Guantanamera, Cypinia i znowu wszelkie dziwacznie pisane imiona zagraniczne.
Dużo tam takich kwiatków. Aż nie wiem, czy można wierzyć w to, że faktycznie ktoś tak nazwał dzieci.
Swoją drogą - fajny ten dodatek do GW macie w Warszawie. Tez bym się pochwaliła moim Maleństwem, a co :-). Ale w Krakowie na coś takiego nie wpadli.

Ostatnia edycja:
no u nas plany zmieniły się diametralnie jak okazało się ze chłopak jest!!!:szok:

a więc będzie ALEKSANDER:-) ale biada jak ktos będzie na niego wołał OLEK CZY OLUŚ - paskudnie to brzmi... u nas skrótem będzie ALEKS:-)

sempe ja Cię dziś sledzę:-p Jak wołam na Mojego Oliviera Oluś to wszyscy myślą, ze to właśnie Aleksander i się zawsze wkurzam:-D:-D

Mój wymyślił, że może zamiast Amielii damy Laila :eek:znacie kogos z takim imieniem?

Nataszka mi się z Ericiem claptonem tylko kojarzy :)) będziecie zdrabniać do niej jakoś?? Laleczka:-D
Sampe a mi akurat się Olek podoba a Aleks to od Aleksego ale kto się będzie czepiał też ładnie;-)

tak tak Aleks to zdrobnienie od Aleksy ale jakos za mało brzmi dostojnie:-) więc wybrałam Aleksander i wiem ze niektórzy wołają Aleks:-)
Laila nie znam nikogo i nie słyszałam w Polsce takiego imienia

Nataszka, w rodzinie mojego Męża jest mała Laila ;) Świetne dziecko ;) Ale ona mieszka w Kanadzie, a do tego ma tatę z Madagaskaru, więc mogą szaleć z imiona mi ;)

reklama
Dzięki dziewczyny, włąśnie mi się ta Laila nie Polskim imieniem wydawało. Mam nadzieję, że się rozmyśli.
A powiedzcie mi jak my nie jesteśmy małżeństwem to Mój może sam zarejestrować Małą czy musimy razem?

Do góry