reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Imiona dla styczniowych maluszków!!

reklama
Imiona, które mają polską wersję, nie mogą być pisane w wersji obcej. Wszystkie te kwestie regulują „Zalecenia dla urzędów stanu cywilnego dotyczące nadawania imion dzieciom osób obywatelstwa polskiego i narodowości polskiej” […], a zwłaszcza ich punkt I.1., I.2., II.2., II.5. i II.6. […].

Na wesoło dodam:-) tekst który często słyszę przez okno.
A-F-R-O-D-Y-T-A bierz Ż-Y-T-O-M-I-RA i na obiad w tej chwili!!!

To dopiero kompozycja:-)

żartujesz?
tak skrzywdzić dzieci:wściekła/y:

Patrysiu co do dziewczynki wybrałaś przecudnie :-D NADIA :-D codziennie widzę taką jedną w lustrze:-p
a jeszcze co od imion psów to faktycznie ludzie przeginają moja teściowa nazwała kota Kaśka dla mnie to trochę nie smaczne :sorry:

a jednak atakujesz i nawet z uśmiechem tego nie piszesz tylko z wykrzyknikami czyli ze złością:sorry:ja z uśmiechem napisałam że Maks to popularne imie dla psa bo tak jest a ty z krzykiem:sorry:ja nie mam problemu do tego że duzo kobitek tu się imie Alan nie podona nawet napisały jedne że na 100% wola to a nie Alan i ja zrobiłam problem wogóle;-)a dlaczego mam robić problem przeciez to mi się musi podobać bo wkońcu to moje dziecko :tak::-)zakonczmy lepiej tą dyskusje bo nie będzie prowadzić do dobrego:sorry:
No i nadal się upierasz przy tym, że cię atakuję - a to nieprawda - nieładnie :) Ty uważasz, że cię atakuję, a ja że się obrażasz za szybko;) Nie zauważyłam w ostatniej wypowiedzi żadnego wykrzyknika, tylko znaki zapytania, a poza tym krzyczy się włączając capslocka, a ja naprawde nie jestem zła, tylko chce wyrazić swoją opinię o ludzkim imionach dla psów i tyle.. A uśmiechy wstawiam niegraficzne (z przyzwyczajenie łatwiej mi napisać dwukropek i nawias, niż klikac w te graficzne). I naprawdę nie wszystkim się muszą podobać imiona jakie wybieramy - zgadzam się z tym:tak:

Znam dziewczynkę, której pisza Victoria przez V więc nie wiem jak to jest - czy w papierach ma normalnie przez W, a rodzice ją wszędzie przez V piszą? Chyba, że jej pozwolili tak zarejestrowac córkę.

Na wesoło dodam:-) tekst który często słyszę przez okno.
A-F-R-O-D-Y-T-A bierz Ż-Y-T-O-M-I-RA i na obiad w tej chwili!!!

To dopiero kompozycja:-)

hihi... ło matko, czego to ludzie nie wymysla:-D

Ja nadam dziecku zwykłe imie polskie, ja se tylko wymysliłam, ze nie chce imienia, które mamy w rodzinie:-pDlatego jest Paulina Maria...
a bedzie Jan Paweł albo Małgorzata Joanna (2 imiona po nas-rodzicach)... owszem, są to stare imiona ale według mnie normalnie, Dla dziecka Jaś, Jasio, itp... dla faceta Janek, Jan... nie ma ma problemu... z Małgosia jest chyba podobnie:tak:

Patrysiu... nie ma sie co derwowac:tak:ale powiem Ci, ze ja nawet niedawno nie wiedziałam, ze Alan to imie ludzkie... tak sie wabił pies mojej bylej sasiadki i z nim kojarzyło mi sie to imie..., dopiero jak ogladalam 39 i pół i tam grał Alan Andersz to sie kapłam, ze to imie dla faceta:zawstydzona/y:ale ja taka zacofana jestem:-p

Najgorsze że to nie żart:-( Szkoda dzieciaków... Jeszcze szkoda że nie Zeus do tej Afrodyty:-)

Wiecie nam się niektóre imiona wydają zabawne, ale innym mogą się podobać :tak: Imiona to kwestia gustu, jednym się podobają, innym nie i tak już zawsze będzie. Co do tego, że Maks to popularne imię dla psa to jest też tak z innymi imionami, np. sporo zwierząt wabi się Kubuś, a to takie popularne imię ;-)

reklama
A Maks tak na imie ma mojego sąsiada pies :-Dmoja ciocia także co mi tylko i wyłącznie to imie pasuje do psa:-D

Patrysiu, nie obraź się, ale jak tylko przeczytałam, że chcesz dać synkowi Alan na imię, to od razu mi się z psem mojej koleżanki skojarzyło, bo miała pudelka Alana, trochę crazy psiak:-) Nie pisałam, żeby Cię nie urazić, mam nadzieję, że ok, bo każdy ma swoje skojarzenia.:tak:

A co do psów Maksów to masa ludzi tak psy nazywa, a mnie się to imię podoba strasznie dla dziecka, do tego ładnie się zdrabnia. I nawet nie tyle Maksymilian, co Maksym- piękne moim zdaniem.

A Górniak dziecko ma na imię Allan.Mówi do niego Allanku.

Tak to już jest, że mamy różne gusta:-) Rozbawiłaś mnie tym ostatnim zdaniem:-D. Ja nie lubię imion typu Jessica, Vanessa itd, kojarzy mi się to z polonią amerykańska i to tą częścią mówiącą "u nas w Ameryka". Ja wybierając imię zawsze wyobrażam sobie zarówno dziecko jak i dorosłego. No i tak na przykład wezmy imię Maja, dla dziecka super ale juz kobieta z pozycja, np pani poseł Maja, bądz babcia Maja dla mnie kicha:baffled: Moja chrześnica ma na imię Maja, nie zabierałam głosu w wyborze:zawstydzona/y:
U nas bez zmian Nina lub Gabriela. Dla chłopca podoba mi się Radek

Też tak myślę, że imię musi być dobre i dla dziecka i dla dorosłej, poważnej osoby.
No i zdrobnienie to dla mnie podstawa, np. Barbara to przepiękne imię, ale wiadomo-całe życie będzie Baśką...
Anastazja też mi ostatnio po głowie chodzi, mała byłaby Nastusią, ale strasznie długie...

Do góry