reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Imiona dla styczniowych maluszków!!

reklama
No właśnie nam sięto podobało, że można bardzo różnie i nie ma 1 zdrobnienia. Można mówić różnie w zależności od sytuacji. Mój mąż to mówi Sebuś i Sebek, a ja Sebastianek. Nie wiem czy przez to nasz synek się nie pokręci jak w końcu ma na imię ;-) Najwyżej się sprecyzujemy :-D

No właśnie nam sięto podobało, że można bardzo różnie i nie ma 1 zdrobnienia. Można mówić różnie w zależności od sytuacji. Mój mąż to mówi Sebuś i Sebek, a ja Sebastianek. Nie wiem czy przez to nasz synek się nie pokręci jak w końcu ma na imię ;-) Najwyżej się sprecyzujemy :-D
My na naszego też różnie wołamy: Wikuś, Wiki, Wiktorek i zawsze kuma, że to do niego! Ja poszukuję krótkiego imienia, Sebastian za długie jak dla mnie....

My na naszego też różnie wołamy: Wikuś, Wiki, Wiktorek i zawsze kuma, że to do niego! Ja poszukuję krótkiego imienia, Sebastian za długie jak dla mnie....

No Sebastian jest długie, ale raczej i tak skrótami będzimy mówić. Jełsi chodzi o krótkie, to mi się Dawid podoba :-p Ale śa różne różniaste.

Mój D też chce krótkie i z "r" na końcu i wybrał Igor. Ale nie jestem przekonana.. niestety ustalilismy,ze ostatecznie on wybiera dla synka,a ja dla córci.. wiec cała nadzieja w tym,ze jednak noszę dziewczynke w brzuchu ;-)

Mój D też chce krótkie i z "r" na końcu i wybrał Igor. Ale nie jestem przekonana.. niestety ustalilismy,ze ostatecznie on wybiera dla synka,a ja dla córci.. wiec cała nadzieja w tym,ze jednak noszę dziewczynke w brzuchu ;-)

ja powiedziałam ze mój wybiera dla córy a ja dla syna ale tylko dlatego że mi się imię dla dziewczynki podoba co on wybrał a dla chłopca nie :rofl2: ale i tak jakby mi sie nie podobało to nie miał by nic do gadania i na pewno bym się nie zgodziła na jego propozycję ;-)

hehe.. bo prawda jest taka,że dajemy im wybór a w gruncie rzeczy i tak będą mieli mało do powiedzenia :-D biedni tatusiowie.. Mi jak jakieś imie do głowy wpadnie to staram się sposobem na D wpłynąć.. :-) Np. "Kochanie.. do kogo nasz Adaś będzie podobny?" On już nawet się nie kłóci,że nie Adaś, tylko Igorek :-) i odpowiada jak zwykle,że uroda po mamusi,a inteligencja po tatusiu.. :-D biedne dziecko!

Mój Remek jak sie miał mały urodzic to nie chciał słyszec o Oskarze ,a chciał mu dac na imie Apollo:-DUpodobanie do orginalnych imion ma po mamusi -dla potwierdzenia napisze wam jak ma na imie rodzenstwo mojego -Sylwia,Arleta,Remigiusz,Damian,Klaudia,Marlena,Gracjan,Oktawia,Idalia:tak:

reklama
Do góry