reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Imiona Naszych fasolek

reklama
Dominika, dobry wybor:tak:, z tym, ze u nas imie wlasnie w takiej pisowni jaka podalas jest bardzo popularne, dlatego majac corke dalabym jej na imie Lilia w calej okazalosci:tak: i do tego po polsku tak pieknie sie zdrabnia:tak:

Ja wybieram od razu pisownie angielska bo z mojim pierwszym malenstwem musialam zmieniac po fakcie. Dalismy jej na imie Maja i zaczelo sie wolanie Madża, Teraz ma Maya i wszyscy wypowiadaja poprawnie ;-) A co do Lilia a Lily to dla mnie jedno i to samo imie i zdrobniac bede tak samo jak ty :-)

No niestety, ja nie bede miala dla kogo tego imienia zdrabniac, poniewaz oczekujemy drugiego synusia,wiec akurat w jego przypadku imie Lilia odpada:tak:;-);-).

Hallo!
Właśnie dzisiaj "wpadłam" przypadkiem na ten wątek i tak sobie czytam od rana:-)
To lepszy poradnik jak leksykon imion:-) a na pewno oryginalniejszy. Muszę przyznać, że wielu z podanych przez was imion w ogóle wcześniej nie słyszałam:zawstydzona/y:
Co do mnie, to ja wybrałam imię dla mojego synka jeszcze w liceum - Kubuś ( wtedy nie było takie popularne) i na szczęście mojemu mężowi się od razu spodobało i w zasadzie nie było innej opcji. Chociaż nie są też złe : Szymon, Hubert, Max, Marcel, Tomek. Ale kiedy okazało się , że zamiast synusia będzie córcia, to pojawił się problem:confused:, bo w ogóle nie myśleliśmy nad imieniem dla dziewczynki. Mi poszło szybciej, swój wybór ograniczyłam do : Milena, Hania, Lena i tylko musiałam czekać co wybierze mój T ( nie wiedział o moich typach). No i strasznie się ucieszyłam jak się okazało , że on wśród swoich typów wybrał Milenkę i Hanię, więc będzie Milena Hanna. Podobają mi się jeszcze : Blanka, Kaja, Maja, Nina. Mam nadzieję, że nasz wybór będzie ostateczny:-)
Co do imienia Anna ( moje;-) ) , to w czasach przedszkola i szkoły było bardzo popularne, ale jakoś mi to nie przeszkadzało. Wszystkie Anie jakie spotkałam były ok i mi jakoś też dobrze z tym imieniem:tak:
A swoją drogą to na prawdę tak się ta moda na imiona zmienia, że trudno nadążyć i wyczuć. A jak widzę jak szybko powstają nowe, unikatowe ( np. poprzez mieszanie się kultur) to strach pomyśleć, co to będzie za parę lat!

Mam problem z podjęciem decyzji co do imienia dla chłopca. Mam dwa Jakub lub Dawid. Powiem tak szczerze to mój Z nie chce słyszeć o imieniu Jakub. A mi się podoba, tak jak i Dawid.
:-)

Sliczne imiona,obydwa to moje typy,,,ale chyba jeszcze bede musiala poczekac,mam nadzieje Aga ze dojdziecie z mezem do porozumienia,u nas moj P. tym razem wybiera,bo poprzednim razem ja,ale i tak jak mi sie nie bedzie podobala to za chiny sie nie zgodze...:-D

reklama
Do góry