anntryb no przestań!!! Anna to piękne imię! Nazwałabym tak córcie gdyby nie nazywała się tak: Siostra Taty, Siostra męża, Siostra Babci, Siostra cioteczna mamy... no i jako wisienka na torcie była mojego P[emoji13]
Ania to Ania... ale zobacz jak mało jest Justynek!!! To już prędzej tą Genowefą będzie właśnie Justyna!
Co do dopasowywaniem charakterów do znanych osób i kierowaniem sie tym przy wyborze imienia. Mojej siostry mała ma na imię Krysia, dostała to imię po pra pra babci którą zmarła jak siostra była w ciaży. Babcia wzór cnót! Uosobienie dobra cierpliwości ciepła, Nigdy nie widziałam żeby się bardzo zdenerwowała... Nasza Kryśka to odwrotność! Ma 3 lata a nie wierzę że kiedykolwiek będzie spokojną i cierpliwą kobietą tosz to najwścieklejszy chochlik świata[emoji13]
Także do końca niema co się sugerować skojarzeniami z innymi osobami... jest jeden wyjątek( z całym szacunkiem do kobiet noszacych to imię lub chcących tak nazwać dziecko) to imię Agnieszka
Do tej pory wszystkie które poznałam (a znam 6) mają nierówno pod kopułą(jedna jest bardzo pozytywnie walnieta)!!!
Liczę że kiedyś poznam taką co mi to imię choć trochę odczaruje i będzie wyjątkiem potwierdzającym regułę...
Aga tak wogóle Ty jesteś Agata czy Agnieszka(a może w ogóle inaczej) jak jesteś Agnieszką mam nadzieję że się na mnie nie pogniewasz[emoji8] a może Ty zostaniesz moją "czarownicą" do odczarowania imienia[emoji16] hehe