reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

In vitro 2022

Jeszcze nie. Może trzeba będzie kupić chustę...
Masz instagrama? Tam jest fizjoterapeutka która ma małą córeczkę też nieodkładalną i nosi ją w chuście, nawet pokazała jak wiącać
Screenshot_20250715_172907.jpg

reklama
Chyba jest ciągle nieodkladalny 😞 ehhhh... Ciężko nawet na spacer z nim wyjść 😞 kiedyś minie...

Pierwsze 3 miesiące u dziecka to tzw. IV trymestr. Dzieci często są wtedy nieodkładalne. U nas było podobnie, choć synek był głównie karmiony butelką. U mnie albo u taty na rękach mógł spać ponad godzinę albo i półtorej. Odłożony do łóżeczka albo wózka spał 20 do czasem 40 min. Zasypiał jeszcze w wózku na spacerach. Często pozwalałam mu spać na sobie, żeby właśnie pospał dłużej.
Bliżej 12 tygodnia życia dziecka powinno być lepiej:)

Zapomniałam już, że In vitro uczy pokory i cierpliwosci ....
Byłam wczoraj na monitoringu. Usg super, endo extra,
lekarz: to co umawiamy transfer na poniedziałek?
Ja: oczywiście 😁
Lekarz: oddala Pani już krew na progesteron?
Ja: mam wynik z wczoraj
lekarz: super, poporosze.
Lekarz patrzy I zonk.... progesteron 1.52 a norma do 1.4 ...
Lekarz odwołał transfer, zapisal luteinę na 10dni na wywolanie miesiączki i czekamy na kolejny cykl....
Ale... co się odwlecze ....

Zapomniałam już, że In vitro uczy pokory i cierpliwosci ....
Byłam wczoraj na monitoringu. Usg super, endo extra,
lekarz: to co umawiamy transfer na poniedziałek?
Ja: oczywiście 😁
Lekarz: oddala Pani już krew na progesteron?
Ja: mam wynik z wczoraj
lekarz: super, poporosze.
Lekarz patrzy I zonk.... progesteron 1.52 a norma do 1.4 ...
Lekarz odwołał transfer, zapisal luteinę na 10dni na wywolanie miesiączki i czekamy na kolejny cykl....
Ale... co się odwlecze ....
Wzrósł już progesteron. Ehhh weszłaś w drugą fazę 😞 może dzień za późno 😢
Jejku.... czekamy miesiąc z Tobą... Masz jeszcze okazję poszaleć w wakacje 😉

Wzrósł już progesteron. Ehhh weszłaś w drugą fazę 😞 może dzień za późno 😢
Jejku.... czekamy miesiąc z Tobą... Masz jeszcze okazję poszaleć w wakacje 😉
Moje dziecko w 1.5 tygodnia zaczęło raczkować, podnosić się w gondoli na kolana a teraz już i próbuje wstawać i jeszcze siada do tego.......ja osiwieję przez nią 😂😂

reklama
I wszystko ciekawsze tylko nie mleko w butelce. Bo jeszcze do tego idą jej dwie górne dwójki.....ząbkowanie pominęło górne jedynki 😂
Właśnie zobaczyłam że dolna dwójka też się przebiła. I jak to dziecko ma pić mleko z butelki. Zmieniłam jej dzisiaj smoczek na taki do kaszki , zobaczę czy pomoże, bo bidulka prawie nic mleka nie pije, a jeszcze byłyśmy od poniedziałku do środy w szpitalu bo miała wysoką gorączkę i okazało się że to trzydniówka

Do góry