• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Dzięki Dziewczyny. No nic dziwnego, że czułam się przez ostatnie dni tak jak się czułam 🫠
Za ten wynik odpowiada oczywiście moje AMH 6, pytanie jak będzie z jakością tych jaj, bo jak wiemy endo źle na nią wpływa. Mam nadzieję, że chociaż z 10 będzie spoko ❤️

Hej Dziewczyny, czy któraś z Was badała ciałka kierunkowe komorek jajowych przed zapłodnieniem?
Rozważam to w ramach diagnostyki preimplantacyjnej..znam plusy/minusy ale może któraś z Was to robiła i może doradzić czy faktycznie warto..
Embriolog stwierdził, że 9x beta 0 to trzeba szukać czegoś u mnie klinicznie (macica etc..) , że zarodki wyglądały ok, ale jednak wiek 38-40 spora część mogła być chora...natomiast same zera nawet przy chorych to to podobno nie jest już tak statystycznie częste.
Myślę, żeby najpierw znów uzyskać blastki, (może zbadać te cialka) I wtedy jeszcze histeroskopia w Barskiej..
Któraś może miała i może również dać znać czy to faktycznie miejsce w którym widzą "wiecej" co jest nie tak w macicy...
Trzymam kciuki za wszystkie z Was
hej, moim zdaniem nie warto.
Masz inny problem niż ja, ale finalnie moim zdaniem zamiast płacić za badanie komórek jajowych to lepiej zapłacić za badanie zarodkow. Bo nie masz pewności czy to nie kwestia zarodkow wtedy byla.
Plus robilas te wszystkie badania immunologiczne? dziewczyny polecały doktora Paśnika. w tą stronę bym poszła jeśli mogę swoje zdanie doradzić. W jakiej klinice jesteś?
W razie co pisz.

reklama
hej, moim zdaniem nie warto.
Masz inny problem niż ja, ale finalnie moim zdaniem zamiast płacić za badanie komórek jajowych to lepiej zapłacić za badanie zarodkow. Bo nie masz pewności czy to nie kwestia zarodkow wtedy byla.
Plus robilas te wszystkie badania immunologiczne? dziewczyny polecały doktora Paśnika. w tą stronę bym poszła jeśli mogę swoje zdanie doradzić. W jakiej klinice jesteś?
W razie co pisz.
Hej, dzięki za odpowiedź. Badanie zarodków zrobiłabym ale jesteśmy w N.ovum i tam robią tylko komorki.
Ale przynajmniej dowiedziałabym się czym nie mam już wad od początku..
U Pasn... byłam, miałam Kir Bx, allo cross, nic wielkiego nie znalazł, dał encorton, raz antybiotyk I tyle. Allo % raz.ok, Innym razem po naszych chorobach wyszło 0%, on na to.daje szczepienia ale jeżeli to jest tak zmienne a szczepienia eksperymentalne to nie zdecydowałabym się.
Tobie co pomogło?
Myślę o histero porzadnym w Barskiej i może później dr Jarosz.
Kliniki jiz zmieniać nie będziemy bo.uzysk blastek jest dobry a w moim wieku lepiej mieć więcej niż mniej. Tylko z jakiegoś powodu nie chcą nawet "liznąć" endo...
Niepłodność wtórna i dotąd brak odp..stąd pytanie o te cialka.
Ty badalas? Coś powiedziało Tobie to badanie?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry