reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Dziewczyny macie jakieś tipy na bolesne miejsca po prolutexie? Wczorajszy i dzisiejszy zastrzyk to jakaś masakra, nie mogę napiąć mięśni brzucha tak mnie boli i najgorsze że nawet ten wczorajszy wciąż tak boli🙈 wcześniejsze też były nieprzyjemne czasem, ale nie aż tak. A nie zmieniłam nic, igły i strzykawki te same. Nie wiem gdzie się jutro wkłuje jak obie strony teraz takie zmaltretowane 😰
Ja zmieniłam na strzykawki i igły takie stosowane w chirurgii plastycznej. Insulinówki z cienkimi igłami. Długo do nich wlatuje, ale później wbijam do końca (one są dobrej długości akurat) i w 95% jest naprawdę nieźle. A ja robię dwa razy dziennie.

Pogadaj może z lekarzem czy dołożyć jakieś badania przed i ewentualnie jakieś dodatkowe leki do transferu?
Miałam cyklogest (progesteron 29 w dniu transferu ) . Neoparin acard encorton magnez . Myślicie że można coś jeszcze włączyć do następnego transferu ?

Miałam cyklogest (progesteron 29 w dniu transferu ) . Neoparin acard encorton magnez . Myślicie że można coś jeszcze włączyć do następnego transferu ?
W zależności od poziomu estradiolu i progesteronu tu można dołożyć więcej jeśli wyniki są niskie...

W zależności od poziomu estradiolu i progesteronu tu można dołożyć więcej jeśli wyniki są za
Zapytam . Może coś pozmienia przy kolejnym transferze . Nie mieliśmy robionych też badań genetycznych . Wy dziewczyny do Katowice na badania genetyczne miałybyście skierowanie od waszego lekarza ? Musiałyście się umawiać tam genetyka czy prosto na badania jechałyście?

Polecam też takie strzykawki - pobierają się bez pęcherzyków i lepiej podaje się, nawet przez te cienkie insulinówki
IMG_9252.jpeg

Ja mam podobnie. Pierwsza stymulację rozpoczęłam 18.09., a w środę zaczęłam juz 3 cykl...
U mnie tez pierwsza procedura bez ani jednego zarodka. Z 6 zapłodnionych jeden dotrwał tylko do czwartej doby i też przestał się rozwijać. Czynnik męski, dopiero po kilku próbach udało się znaleźć jakiekolwiek plemniki. Też jestem w kropce czy startować od razu z kolejną stymulacja czy poczekać i spróbować podciągnąć starego jakąś terapią u androloga. Jednocześnie milion myśli a zarazem pustka w głowie. Przed podejściem do procedury nie miałam bladego pojęcia jak to może siąść na psychikę.

reklama
Do góry