reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
A nie da się na nfz jakąś ogarnąć tej histeroskopii diagnostycznej.?

Powiem szczerze to wszystko tyle kosztuje że ciężko się zebrać na takie koszta.
Dzięki Bogu że chociaż ten program jest refundowany bo tak to bym napewno nie podjęła się in vitro.

Bardzo dziękuję za każde słowo choć z cieniem nadziei ❤️ tak, to była pierwsza stymulacja, ale do kolejnej będziemy podchodzić na pewno po badaniach, a i sama wdrożę dietę, suplementy na te komórki. Stymulację miałam dość długa, bo właśnie i tak wydłużoną. No lekarz patrząc na wszystkie nasze badania do tej pory stwierdził, że niestety, ale obawia się najgorszego… czyli problemu z kariotypami… no przebadamy to zobaczymy, ale tak jak myślałam, ze ivf to zaraz będę mama, tak teraz wiem, że droga będzie długa… i jakoś mam poczucie, że niekoniecznie ze szczęśliwym finałem. Czego się nie podejmiemy i nie przepadamy tam dupa 🙃
Kariotypy to powinni zlecać przed pierwszą stymulacją, ale masz rację, zróbcie sobie te badania, bo lepiej wiedzieć i wtedy badać zarodki.

Bardzo dziękuję za każde słowo choć z cieniem nadziei ❤️ tak, to była pierwsza stymulacja, ale do kolejnej będziemy podchodzić na pewno po badaniach, a i sama wdrożę dietę, suplementy na te komórki. Stymulację miałam dość długa, bo właśnie i tak wydłużoną. No lekarz patrząc na wszystkie nasze badania do tej pory stwierdził, że niestety, ale obawia się najgorszego… czyli problemu z kariotypami… no przebadamy to zobaczymy, ale tak jak myślałam, ze ivf to zaraz będę mama, tak teraz wiem, że droga będzie długa… i jakoś mam poczucie, że niekoniecznie ze szczęśliwym finałem. Czego się nie podejmiemy i nie przepadamy tam dupa 🙃
Każda z nas tak myślała 😅 Jeżeli to pierwsza stymulacja to nie ma się co załamywać, lekarz nie wie do końca jak organizm zareaguje, więc dużo zależy po prostu od przypadku. Oby przy drugiej Wam lepiej dobrano leczenie 😊

Dziewczyny macie jakieś rady jak lepiej znieść stymulację? Odkąd zaczęłam to śpię na stojąco, czuję się jak ameba umysłowa i cały czas chce mi się jeść. Nie chcę pić więcej niż 2 kawy dziennie, ale jest ciężko 😔

Dzięki Bogu że chociaż ten program jest refundowany bo tak to bym napewno nie podjęła się in vitro.
Na pewno się da na NFZ, bo moja koleżanka ma zrobić i dostała skierowanie od zwykłego ginekologa. @Motylkowa! też przed prywatną histero robiła na NFZ. Nie wiem tylko jak to wygląda odnośnie wycinków CD56 i CD138, czyli badania komórek NK i stanu zapalnego, czy można wykonać na NFZ.

Da się ogarnąć na NFZ. Załatw sobie skierowanie, podzwoń odnośnie terminów w okolicznych szpitalach i jak się dogadasz z lekarzem, to zabezpieczy Ci materiał do badania CD56 np. w klinice.

Na pewno się da na NFZ, bo moja koleżanka ma zrobić i dostała skierowanie od zwykłego ginekologa. @Motylkowa! też przed prywatną histero robiła na NFZ. Nie wiem tylko jak to wygląda odnośnie wycinków CD56 i CD138, czyli badania komórek NK i stanu zapalnego, czy można wykonać na NFZ.
CD56 nie robią na NFZ, ale można prosić o zabezpieczenie materiału i dostarczyć (np. mąż albo umówiony wcześniej kurier) do kliniki. Biopsja na NFZ, to jest właśnie CD138.

Dziewczyny,
jak to jest z progesteronem na cyklu sztucznym? 3dpt wyszedł mi 68, a dziś 5dpt mam wynik 289. Badania robione w tym samym czasie, tj. godzinę po wzięciu rano leków (takie miałam zalecenia). Przyjmuje cyclogest 400mg 2x1 oraz progesterone besins 200 3x1.
Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?

reklama
Do góry