LadyCaro
Fanka BB :)
znaczy i tak musisz wytransferować w salve to co masz. Z tego co wiem nie można przenosić zarodków między klinikami.A Ty kiedy planujesz kolejny transfer w lipcu czy już w czerwcu? Mi wypadnie pewnie gdzies w okolicy 5 czerwca ale może mi coś poradzicie...
Wybrałam salve w Łodzi bo blisko i mi się wydawało, że mają spoko skutecznosc (gdzies przeczytalam w necie ze zamykaja pierwsza 10 klinik w Polsce). No ale niestety jak zaczelam juz procedure to coraz wiecej komentarzy widzialam ze dziewczyny uciekaja. Poznalam tez historie dziewczyny, ktora miala 6 nieudanych transferow w salve i zaszla od razu w Rzgowie w Gamecie bo wyleczyla stan zapalny endo. W salve jej zepsuli histeroskopie pobierajac zbyt maly material do badan i nic nie wyszło...
Moje pytanie. Na ten moment na pokladzie pcos, morfologia 1%, kir aa ale jestem obstawiona accofilem zastrzykami. I teraz. Jechać transfer po transferze i liczyć na cud i ewentualnie dopiero jak wykorzystamy zarodki to w Rzgowie zaczac poglebiac diagnostyke. Zastanowic sie nad wprowadzeniem intralipidu i wlewu domacicznego z accofilu - chętnie posłucham tu waszych opinii jak macie doswiadczenie. Czy nie podchodzic do 2 transferu i zrobic wszystko zeby juz teraz doprowadzic do histeroskopii...?
Totalnie nie wiem na ile "przejmowac sie" tym ze 1 sie nie powiódł czy po prostu do brutalna statystyka...
Ja chciałam transfer w czerwcu, ale okres mam na początku czerwca jak będę na wakacjach, więc albo bym podeszła na naturalnym cyklu zaraz po powrocie z wakacji, albo czekam do lipca. Sama nie wiem jak to rozegrać, wracamy 11 czerwca, to weług kalendarza 9dc. Teoretycznie mogłabym podejść zaraz po wakacjach do transferu. Dobra, muszę pogadać z lekarzem jak on to widzi.
B12 badałam kiedyś, nie pamiętam już co tam było, ale ja ogólnie prawie nie jem mięsa i wtedy podobno jest wskazane suplementować.Badałas sobie poziomy B12 i Wit D? Bo jeśli nie to możesz brać zbędnie albo za niską dawkę.
D3 mam na w miarę dobrym poziomie jak badam, więc biorę cały czas tę samą dawkę od lat, żeby to utrzymać.
rozumiem. Jak będzie taka sytuacja to będę musiała zrezygnować z wyjazdu służbowgo. Nie chce czekać do sierpnia.Chyba zależy od kliniki/ lekarza. Ja raz tak zaproponowałam, ale nie zgodzili się.
Musiałam przyjść na początku cyklu, usg zbadali jak tam endo, pobrali krew i dostałam rozpiskę . Kolejna miałam 14 dc, ale nigdy endo nie było u mnie gotowe i musiałam przyjść ok 2 dni później