reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

In vitro 2024 - refundacja

A Ty kiedy planujesz kolejny transfer w lipcu czy już w czerwcu? Mi wypadnie pewnie gdzies w okolicy 5 czerwca ale może mi coś poradzicie...

Wybrałam salve w Łodzi bo blisko i mi się wydawało, że mają spoko skutecznosc (gdzies przeczytalam w necie ze zamykaja pierwsza 10 klinik w Polsce). No ale niestety jak zaczelam juz procedure to coraz wiecej komentarzy widzialam ze dziewczyny uciekaja. Poznalam tez historie dziewczyny, ktora miala 6 nieudanych transferow w salve i zaszla od razu w Rzgowie w Gamecie bo wyleczyla stan zapalny endo. W salve jej zepsuli histeroskopie pobierajac zbyt maly material do badan i nic nie wyszło...

Moje pytanie. Na ten moment na pokladzie pcos, morfologia 1%, kir aa ale jestem obstawiona accofilem zastrzykami. I teraz. Jechać transfer po transferze i liczyć na cud i ewentualnie dopiero jak wykorzystamy zarodki to w Rzgowie zaczac poglebiac diagnostyke. Zastanowic sie nad wprowadzeniem intralipidu i wlewu domacicznego z accofilu - chętnie posłucham tu waszych opinii jak macie doswiadczenie. Czy nie podchodzic do 2 transferu i zrobic wszystko zeby juz teraz doprowadzic do histeroskopii...?

Totalnie nie wiem na ile "przejmowac sie" tym ze 1 sie nie powiódł czy po prostu do brutalna statystyka...
znaczy i tak musisz wytransferować w salve to co masz. Z tego co wiem nie można przenosić zarodków między klinikami.
Ja chciałam transfer w czerwcu, ale okres mam na początku czerwca jak będę na wakacjach, więc albo bym podeszła na naturalnym cyklu zaraz po powrocie z wakacji, albo czekam do lipca. Sama nie wiem jak to rozegrać, wracamy 11 czerwca, to weług kalendarza 9dc. Teoretycznie mogłabym podejść zaraz po wakacjach do transferu. Dobra, muszę pogadać z lekarzem jak on to widzi.
Badałas sobie poziomy B12 i Wit D? Bo jeśli nie to możesz brać zbędnie albo za niską dawkę.
B12 badałam kiedyś, nie pamiętam już co tam było, ale ja ogólnie prawie nie jem mięsa i wtedy podobno jest wskazane suplementować.
D3 mam na w miarę dobrym poziomie jak badam, więc biorę cały czas tę samą dawkę od lat, żeby to utrzymać.
Chyba zależy od kliniki/ lekarza. Ja raz tak zaproponowałam, ale nie zgodzili się.
Musiałam przyjść na początku cyklu, usg zbadali jak tam endo, pobrali krew i dostałam rozpiskę . Kolejna miałam 14 dc, ale nigdy endo nie było u mnie gotowe i musiałam przyjść ok 2 dni później
rozumiem. Jak będzie taka sytuacja to będę musiała zrezygnować z wyjazdu służbowgo. Nie chce czekać do sierpnia.

reklama
znaczy i tak musisz wytransferować w salve to co masz. Z tego co wiem nie można przenosić zarodków między klinikami.
Ja chciałam transfer w czerwcu, ale okres mam na początku czerwca jak będę na wakacjach, więc albo bym podeszła na naturalnym cyklu zaraz po powrocie z wakacji, albo czekam do lipca. Sama nie wiem jak to rozegrać, wracamy 11 czerwca, to weług kalendarza 9dc. Teoretycznie mogłabym podejść zaraz po wakacjach do transferu. Dobra, muszę pogadać z lekarzem jak on to widzi.

B12 badałam kiedyś, nie pamiętam już co tam było, ale ja ogólnie prawie nie jem mięsa i wtedy podobno jest wskazane suplementować.
D3 mam na w miarę dobrym poziomie jak badam, więc biorę cały czas tę samą dawkę od lat, żeby to utrzymać.

rozumiem. Jak będzie taka sytuacja to będę musiała zrezygnować z wyjazdu służbowgo. Nie chce czekać do sierpnia.
Jak ci wczesnej przepisze estrofem to możesz zacząć od 2 dc na wakacjach, ja nie musiałam badać progesteronu, więc chyba zależy od lekarza

Jak ci wczesnej przepisze estrofem to możesz zacząć od 2 dc na wakacjach, ja nie musiałam badać progesteronu, więc chyba zależy od lekarza
raczej wolałabym na wakacjach nie brać tabsów, wolałabym mieć głowę wolną chociaż wtedy od tego wszystkiego. Więc pewnie jakbym chciała podejść po wakacjach to na naturalnym.
Ale raczej poczekam do lipca, nie wiadomo, jak wypadnie mi okres na wakacjach, może coś się przesunie przez lot. Nie wiem, mam dylematy

reklama
Do góry