reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Musisz dostać po prostu skierowanie na histeroskopie na nfz (operacyjną albo diagnostyczną w zależności czy jest jakieś podejrzenie np o polipie czy nie) i koniecznie z napisaną prośbą o zrobienie wycinków do badań cd138 (i jeśli histero w drugiej części cyklu to też można się pokusić o cd56). A potem na własną rękę szukasz szpitala gdzie Ci zrobią tak jak chcesz :) Jeśli dany szpital nie robi badań biopsi, to możesz też poprosić o zabezpieczenie materiału i wysłać sama do badań na swój koszt. Każdy szpital ma swoje zasady - u mnie w szpitalu nie robią z narkozą i wszystko się odbywa w ramach hospitalizacji jednego dnia, ale wiem że w innych szpitalach normalnie jest możliwość że Cie położą na dwa/trzy dni i będzie z narkozą. Tylko pamiętaj że może się okazać że od ręki tego nie zrobisz, tylko trzeba będzie poczekać z 3 msc…
Rozumiem, że skierowanie od ginekologa na nfz? Kurcze teraz tak pomyslalam, ciekawe czy moge to zrobic w ramach pakietu z luxmedu

Jestem mistrzem we wpatrywaniu sie w to "wżłobienie" w miejscu gdzie powinien być prazek....masakra.
jest duszek! Wypatrzyłam go w ułamku sekundy;)

@motylkowa tak, wyjaśnił mi co i jak z tymi wodniakami, i tak na prawdę są bo są, nigdy nie dadzą ciąży naturalnej, a tylko utrudniają. Więc też rozumiem lekarza który je udrożnił, liczył że może zaskoczy, chciał zachować je, ale wyszło jak wyszło. Zobaczymy, jak uda się wychodować jakieś zarodki, to może lekarz zdecyduje spróbować bez wycinania jajowodów.

Z drugiej strony, tak później pomyślałam że jak bym wycięła, to już nigdy nie będę musiała brać antykoncepcji 😅 tylko powrót do kliniki😅
Jasne dam jutro znać;)

A Ty powtarzasz betę?

reklama
jest duszek! Wypatrzyłam go w ułamku sekundy;)

@motylkowa tak, wyjaśnił mi co i jak z tymi wodniakami, i tak na prawdę są bo są, nigdy nie dadzą ciąży naturalnej, a tylko utrudniają. Więc też rozumiem lekarza który je udrożnił, liczył że może zaskoczy, chciał zachować je, ale wyszło jak wyszło. Zobaczymy, jak uda się wychodować jakieś zarodki, to może lekarz zdecyduje spróbować bez wycinania jajowodów.

Z drugiej strony, tak później pomyślałam że jak bym wycięła, to już nigdy nie będę musiała brać antykoncepcji 😅 tylko powrót do kliniki😅
Jasne dam jutro znać;)

A Ty powtarzasz betę?
Ale to taki duszek który widać na jednym zdjęciu z 20...będę powtarzać jutro, ale uważam że to było wglebienie wiesz o co chodzi, tak czasami widać...

Do góry