reklama
Też nie mam specjalnych wskazań więc odstawiłam ale wiadomo obawy i ryzyko zawsze jestOdstawiałam jakoś w 13tc. Nie miałam bezpośrednich wskazań do stosowania.
Avy
Fanka BB :)
Rozumiem. Też się bardzo stresowałam odstawieniem leków. Najpierw bałam się odstawić proga, później neoparin. A około 20tc prowadzący kazał mi odstawić Acard, więc już zupełnie zostałam bez leków.Też nie mam specjalnych wskazań więc odstawiłam ale wiadomo obawy i ryzyko zawsze jest![]()
anela92
A ja mam pytanie, kiedy odstawialyscie progesteron, estrofem i ewentualny steryd encorton?? Ja encorton odstawilam w 7 tyg, estrofem od dzisiaj (9+2), a progesteron mam zmniejszony o polowę i mam go brac jeszcze przez 2 tyg i koniec. Trochę sie obawiam, bo jednak wiadomo progesteron tą ciążę ladnie podtrzymuje, ale może taki jest standard po in vitro. Jaak było u was?
lady_in_blue
Encorton redukowałam od 8+0 do 9+1.A ja mam pytanie, kiedy odstawialyscie progesteron, estrofem i ewentualny steryd encorton?? Ja encorton odstawilam w 7 tyg, estrofem od dzisiaj (9+2), a progesteron mam zmniejszony o polowę i mam go brac jeszcze przez 2 tyg i koniec. Trochę sie obawiam, bo jednak wiadomo progesteron tą ciążę ladnie podtrzymuje, ale może taki jest standard po in vitro. Jaak było u was?
Estrofem miałam zmniejszyć dawkę w 8+0 - 8+5 a od 8+6 odstawić.
Prolutex brałam do 10+2.
Od 11+0 biorę 2 Duphastony zamiast 3.
Cały czas biorę dwa razy dziennie Cyclogest.
W 11+5 mam wizytę i pewnie lekarka mi rozpisze zejście z Duphastonu i Cyclogestu już zupełnie w przeciągu 2 tygodni.
@anela92
Z córką właśnie heparyne miałam na 2 tygodnie przed porodem odstawioną dopiero.
Progesteron całkiem udało mi się odstawić pod koniec 6 miesiąca.
Encorton i estrofem do około 13 tygodnia ciąży.
Natomiast teraz przy ciąży naturalnej progesteron odstawiłam wczoraj to 14/15 tydzień ciąży i tak samo heparyne. Jutro jadę zbadać poziom progesteronu żeby upewnić się ze trzyma się na dobrym poziomie.
Dziś pobolewa mnie podbrzusze co z córką zwiastowało powrót do dawek sprzed ostawienia ale liczę ze teraz się to uda.
Z córką właśnie heparyne miałam na 2 tygodnie przed porodem odstawioną dopiero.
Progesteron całkiem udało mi się odstawić pod koniec 6 miesiąca.
Encorton i estrofem do około 13 tygodnia ciąży.
Natomiast teraz przy ciąży naturalnej progesteron odstawiłam wczoraj to 14/15 tydzień ciąży i tak samo heparyne. Jutro jadę zbadać poziom progesteronu żeby upewnić się ze trzyma się na dobrym poziomie.
Dziś pobolewa mnie podbrzusze co z córką zwiastowało powrót do dawek sprzed ostawienia ale liczę ze teraz się to uda.
Ostatnia edycja:
anela92
No wlasnie ja biorę tylko 2 x cyclogest, dwa razy badalam poziom razem z betą (ok. 4 tyg) to wyszlo mi 97 i 120 ng, więc poziom ogolnie wysoki. Trochę się obawiam teg
go odstawienia, bo jednak progesteron tą ciążę podtrzymuje, ale z drugiej strony lekarka z kliniki chyba wie co robi. Jeszcze przez 2 tyg mam brac i tak, ale 1 x dziennie, więc skończę w 11 tyg.
go odstawienia, bo jednak progesteron tą ciążę podtrzymuje, ale z drugiej strony lekarka z kliniki chyba wie co robi. Jeszcze przez 2 tyg mam brac i tak, ale 1 x dziennie, więc skończę w 11 tyg.
lady_in_blue
Ale Ty jesteś na cyklu naturalnym?No wlasnie ja biorę tylko 2 x cyclogest, dwa razy badalam poziom razem z betą (ok. 4 tyg) to wyszlo mi 97 i 120 ng, więc poziom ogolnie wysoki. Trochę się obawiam teg
Bo to też pewnie robi różnicę ;-).
To co ja napisałam to jest cykl sztuczny.
reklama
annn1
Ja miałam transfer na cyklu naturalnym. Encorton miałam odstawiany jakoś w okolicy 6-7 tygodnia. Cyclogest 2x1 miałam jakoś do 12-14 tygodnia. Później zostałam na 1x1 dość długo, bo jakoś do 22 tygodnia. Miałam wcześniej zejść do zera z cyclogestu ale jednak przez moje bóle podbrzusza i twardnienie moja prowadząca ciążę zdecydowała żeby jeszcze zostawić. Na ten moment jestem tylko na acardzie i tabsach na nudności.