Gratulacjeprzynajmniej dla jednej z nas 7-ka była szczęśliwa
reklama
spoko23
Fanka BB :)
Zupełnie się mną nie przejmuj, i ciesz się! takie jest to in vitro, ktoś robi złe statystyki, a ktoś dobre. Może przy kolejnym razie mi się poszczęścidziękuję kochana jeszcze boję się cieszyć i aż mi głupio jak czytam że Tobie się nie udało
![]()
Lily_of_the_valley
Gratulacjehej dziewczyny mam już wyniki bety i proga nie wiem co myśleć. Dodam że jestem 11dpt 3 dniowego zarodka![]()
Lily_of_the_valley
Ja się trochę już w tym gubię, ale na allo 0% lekarz mówił, że przy kolejnym transferze będzie większa dawka encortonu. Bo accofil chyba mam na brak implantacyjnychja nie mam ani cross ani allo robionych. A jakie są działania jeśli tu wyjdą złe wyniki?
U mnie 0% jest ewidentnie czymś źle działającym, bo poronienie było w 9 tygodniu, więc ochrona zarodka powinna być wysoka. Ale nie biorę pod uwagę szczepień w razie, gdyby znów się nie udało.
Dalej trzymam kciuki za CiebieZupełnie się mną nie przejmuj, i ciesz się! takie jest to in vitro, ktoś robi złe statystyki, a ktoś dobre. Może przy kolejnym razie mi się poszczęści
sunshine97
Ja się trochę już w tym gubię, ale na allo 0% lekarz mówił, że przy kolejnym transferze będzie większa dawka encortonu. Bo accofil chyba mam na brak implantacyjnych
U mnie 0% jest ewidentnie czymś źle działającym, bo poronienie było w 9 tygodniu, więc ochrona zarodka powinna być wysoka. Ale nie biorę pod uwagę szczepień w razie, gdyby znów się nie udau
To dziwne bo encorton to raczej na cross też. Właśnie mi powiedział, że u mnie przy allo 34, encorton 10 to max bo wiecej moze mi zle na allo wplynąc.
Alternatywą dla szczepień są immunoglobuliny.
Accofil na kir aa jest, gdy brakuje kirow implantacyjnych.
lady_in_blue
Tak szczerze to nie robiłabym całej immunologii bez zrobienia histero z biopsją i kariotypów. No i nie robiłabym badań zarodków bez zbadania najpierw kariotypów, bo może się okaże, że nie jest potrzebne badanie PGTA tylko jakieś inne.Liczę, że tam mi coś wyjdzie. Bo jak nie to ja już nie mam pomysłu. Immunologie zrobiliśmy całą. Jedyne czego nam brakuje to własnie histeroskopii z biopsją, kariotypów i przebadania zarodków. Te wszystkie cross matche i allo mlry ogarnelismy a i tak dupa
spoko23
A co byście radziły jeszcze sprawdzić w moim przypadku? Histero/biopsja - ok, kariotypy - ok, KIR - ok. Zero stwierdzonych ciąż po prawie 3 latach starań. Temat immunologii w ogóle ten temat nie był poruszany do tej pory, myślicie że warto o to zahaczyć?
Pierwsze 🥰
Gratulacjehej dziewczyny mam już wyniki bety i proga nie wiem co myśleć. Dodam że jestem 11dpt 3 dniowego zarodka![]()
reklama
dankol50@wp.pl.
Zaciekawiona BB
U mnie też 3 procedury, z każdej 1 zarodek z beta zero... 3 lata starań. Teraz ostatnia procedura, przede mną. Czekam na wyniki kirr, i na początku września biopsja endometrium... Dla mnie w tej chwili bardziej jest realny lot w kosmos niż na ciąża