reklama

smerfeta
Fanka BB :)
Elianka, nie wiem czy czytałaś, jeśli nie to polecam: https://www.babyboom.pl/forum/stara...starajace-sie-o-adopcje-wczoraj-i-dzis-57529/  My chcemy do OA udać się pod koniec lipca - w czasie naszego urlopu. Już też tracę nadzieję, że kiedykolwiek nam się uda i strasznie ciężko mi na serduchu gdy słucham opowiadań koleżanek jak ich dzieci tęsknią za nimi itp....
Kasik36 mój M też nie miał robionej morfologii. Laborantka z invicta tłumaczyła mi, że to dlatego że jego wyniki są dobre i nie ma takiej konieczności. Tylko zastanawia mnie to, że prawie wszystkie dziewczyny pisały, że morfologia była wykonywana A co do pęcholi, to skoro nie było ich już widać to te 1,5 godz opóźnienia też nic by nie zmieniło. Ale szanse na naturals jak najbardziej masz
 A co do pęcholi, to skoro nie było ich już widać to te 1,5 godz opóźnienia też nic by nie zmieniło. Ale szanse na naturals jak najbardziej masz

Kasik36 mój M też nie miał robionej morfologii. Laborantka z invicta tłumaczyła mi, że to dlatego że jego wyniki są dobre i nie ma takiej konieczności. Tylko zastanawia mnie to, że prawie wszystkie dziewczyny pisały, że morfologia była wykonywana
 A co do pęcholi, to skoro nie było ich już widać to te 1,5 godz opóźnienia też nic by nie zmieniło. Ale szanse na naturals jak najbardziej masz
 A co do pęcholi, to skoro nie było ich już widać to te 1,5 godz opóźnienia też nic by nie zmieniło. Ale szanse na naturals jak najbardziej maszczerwona oliwka
Hej
Enni ilość plemniorów Twojego m w ml jest spora bo to aż 50 mil, ale morfologia to %plemników prawidłowych i te 3% to niewiele. Napisałaś, że w całości miał 75 mil więc drogą dedukcji wyszło mi 1,5 ml ejakulatu - to troche mało, ale tłumaczy to krótka abstynencja.Do inseminacji biorą ilośc plemników z całego ejakulatu i na maxa je polepszają czyli u was jest z czego wybierać. Czy wcześniej m robił badania ?
Kasik36 musisz mieć wyniki morfologi ( może pisać % prawidłowych ) to jedno z podstawowych kryteriów w ocenie nasienia
Kasica 82 a jak u was z ilością w ml ?

Enni ilość plemniorów Twojego m w ml jest spora bo to aż 50 mil, ale morfologia to %plemników prawidłowych i te 3% to niewiele. Napisałaś, że w całości miał 75 mil więc drogą dedukcji wyszło mi 1,5 ml ejakulatu - to troche mało, ale tłumaczy to krótka abstynencja.Do inseminacji biorą ilośc plemników z całego ejakulatu i na maxa je polepszają czyli u was jest z czego wybierać. Czy wcześniej m robił badania ?
Kasik36 musisz mieć wyniki morfologi ( może pisać % prawidłowych ) to jedno z podstawowych kryteriów w ocenie nasienia
Kasica 82 a jak u was z ilością w ml ?
Elianka dużo sił i odwagi Juz Ci kiedyś pisałam Wasza gwiazdka juz spadła z nieba i teraz tylko czeka:-)
 Juz Ci kiedyś pisałam Wasza gwiazdka juz spadła z nieba i teraz tylko czeka:-)
Kasik36 jak to nie bedzie cudu???? Bedzie. Tylko metody dojścia do cudu są rozne.
Dziekuje dziewczyny:-) Czuje sie bardzo dobrze, bo lubię upały. Mdłości tez mnie opuściły.
Bylismy w sobotę na weselu, ale lekko poskakalismy na parkiecie, nie to co kiedyś Ja sie bałam a Moj M niestety sił nie ma jak kiedyś.
 Ja sie bałam a Moj M niestety sił nie ma jak kiedyś.
Ale śmiesznie było. To było nieduże wesele, moze z 80 osób. I 5 ciężarnych, aż Moj ojciec sie zapytał czy to zlot ciężarnych.
Co ciekawe te w bardziej zaawansowanej ciazy, prawie na wylocie tancowaly aż iskry szły. Natomiast te w takiej prawie początkowej raczej nie, tak jakby nie wierzymy jeszcze w swoje szczęście i sie baly. Ale rok płodności było widać na całego ;-)

Juz Ci kiedyś pisałam Wasza gwiazdka juz spadła z nieba i teraz tylko czeka:-)
 Juz Ci kiedyś pisałam Wasza gwiazdka juz spadła z nieba i teraz tylko czeka:-)Kasik36 jak to nie bedzie cudu???? Bedzie. Tylko metody dojścia do cudu są rozne.
Dziekuje dziewczyny:-) Czuje sie bardzo dobrze, bo lubię upały. Mdłości tez mnie opuściły.
Bylismy w sobotę na weselu, ale lekko poskakalismy na parkiecie, nie to co kiedyś
Ale śmiesznie było. To było nieduże wesele, moze z 80 osób. I 5 ciężarnych, aż Moj ojciec sie zapytał czy to zlot ciężarnych.
Co ciekawe te w bardziej zaawansowanej ciazy, prawie na wylocie tancowaly aż iskry szły. Natomiast te w takiej prawie początkowej raczej nie, tak jakby nie wierzymy jeszcze w swoje szczęście i sie baly. Ale rok płodności było widać na całego ;-)
czerwona oliwka
Kasica te wasze 75% to właśnie morfologia i jest zajeb.........O ile dobrze pamiętam pisałaś, że z ruchem jest  słabiej, ale do inseminacji potrafią ruch zwiększyć dużo.
Kurcze dziewczyny piszcie objętości ok 1,3 1.5 ml a mój m ma ok 4ml

Kurcze dziewczyny piszcie objętości ok 1,3 1.5 ml a mój m ma ok 4ml

enni
Dziekuje dziewczyny za odpowiedź:-)
Czerwona Oliwka dobrze obliczyłaś, miał 1,5ml objetości szczerze mówiąc to on miał abstynencji 1,5 dnia
szczerze mówiąc to on miał abstynencji 1,5 dnia hehe. Badanie miał już robione w 2010 albo 2011 i tam też nie było w ogóle morfologii, były jakieś inne parametry i lekarz stwierdził że są dobre. Jedno co to wtedy miał dużą aglutylacje ale teraz widzę że nie jest źle. Powiedz mi czy ta morfologia 3% może być przyczyna że nie mogę zaskoczyć?
hehe. Badanie miał już robione w 2010 albo 2011 i tam też nie było w ogóle morfologii, były jakieś inne parametry i lekarz stwierdził że są dobre. Jedno co to wtedy miał dużą aglutylacje ale teraz widzę że nie jest źle. Powiedz mi czy ta morfologia 3% może być przyczyna że nie mogę zaskoczyć?

Czerwona Oliwka dobrze obliczyłaś, miał 1,5ml objetości
 szczerze mówiąc to on miał abstynencji 1,5 dnia
szczerze mówiąc to on miał abstynencji 1,5 dniaenni
Yoanna no to właśnie wtedy u niej byłam
 Dzisiaj byłam z m ( a zapisana na wizyte byłam na 11 lipca
 Dzisiaj byłam z m ( a zapisana na wizyte byłam na 11 lipca ale cos mi nie dawało spokoju, poszłam do rejestracji i mówię że byłam tutaj ostatnio ale nie pamiętam u kogo, ona sprawdziła i powiedziała że właśnie u niej byłam. A ja głupia z netu wzięłam numer i zadzwoniłam ale o pietro niżej
 ale cos mi nie dawało spokoju, poszłam do rejestracji i mówię że byłam tutaj ostatnio ale nie pamiętam u kogo, ona sprawdziła i powiedziała że właśnie u niej byłam. A ja głupia z netu wzięłam numer i zadzwoniłam ale o pietro niżej do poradni ginekologiczno-endokrynologiczej i tez Ci napisałam że jestem do jakiejś Maciejewskiej zapisana
 do poradni ginekologiczno-endokrynologiczej i tez Ci napisałam że jestem do jakiejś Maciejewskiej zapisana
 Także dzisiaj od nowa umawiałam wizyte i niestety dopiero na 20.08
 Także dzisiaj od nowa umawiałam wizyte i niestety dopiero na 20.08

reklama

enni,zalezy jakie laboratorium itd...tam gdzie mój mąz robi wyniki,a robi zawsze w labnoratorium w szpitalu,to nie pisze MORFOLOGIA,czy cos takiego....na samym dole zawsze pisze,ile jest plemników o prawidłowej budowie,a ile o nie prawidłowej i pisze ile ma  np.jakies defekty np.małe główki itd...więc może i na waszym wyniku jest cos takiego napisane??!!zerknij spokojnie!!!
czarna oliwka,tak u nas z ruchem był problem (i chyba nadal jest),ale i tak jest o niebo lepiej niz na samym początku...to co było na początku,to koszmar!! tak jak pisałam 0% plemników w ruchu szybkim!!!:-(,teraz ogólnie jest poprawa,doktor wogóle,to chce leki na zwiekszenie ruchu mężowi podac,żeby te plemniczki szybciej sie poruszały,ale żeby podac leki na ruch,musi byc "czysto" w sensie,nie może być stanu zapalnego,ani bakterii!!bo wtedy leki na ruch nie zadziałają itd...i nie podoba mu się to wyższe ph...dlatego chce,żeby zrobić wynik na podiew i będzie wiedział,czy jest jakis stan zapalny,czy nie!!Jeju,ale mam stresa!!!!!!!!!!!!!:-(

czarna oliwka,tak u nas z ruchem był problem (i chyba nadal jest),ale i tak jest o niebo lepiej niz na samym początku...to co było na początku,to koszmar!! tak jak pisałam 0% plemników w ruchu szybkim!!!:-(,teraz ogólnie jest poprawa,doktor wogóle,to chce leki na zwiekszenie ruchu mężowi podac,żeby te plemniczki szybciej sie poruszały,ale żeby podac leki na ruch,musi byc "czysto" w sensie,nie może być stanu zapalnego,ani bakterii!!bo wtedy leki na ruch nie zadziałają itd...i nie podoba mu się to wyższe ph...dlatego chce,żeby zrobić wynik na podiew i będzie wiedział,czy jest jakis stan zapalny,czy nie!!Jeju,ale mam stresa!!!!!!!!!!!!!:-(

Podziel się: