MagdaM33
Fanka BB :)
magdaM ja tak mam i bardzo tego nie lubieczuje się jak bym mila balon w brzuchu tuz przed peknięciem,ale nie wszystkie dziewczyny maja jakiekolwiek skutki po luteine. Magda jutro piekny dzień:-)
agawa bardzo mi przykro, że się nie udało. Musimy walczyc i działać dalej
kasik mam pytanie do Ciebie, bo z tego co widze sporo wiesz;-)dajmy na to zapisuje sie do prywatnej kliniki, kwalifikują mnie do ivf za całość (pakiet) płacę 10 tys. i nie udaje się. Czy kolejna próba to kolejne 10 tys.? Kurcze próbowałam znaleść na to odpowiedź ale mi nie wyszło.
no i ja tak mam, wzdęcia ogromne jakbym miała eksplodować za moment. myślałam, że to po punkcji, ale nie przyszło mi do głowy że po którymś leku.
jeśli mogę sie wtrącić z odpowiedzią. ja myślę że tak to jest. jeśli się nie udaje to cała procedura od początku wraz z opłatami. chyba, że są mrozaczki no to wtedy płaci się już "tylko" za leki i transfer. ja to tak rozumiem

czuje się jak bym mila balon w brzuchu tuz przed peknięciem,ale nie wszystkie dziewczyny maja jakiekolwiek skutki po luteine. Magda jutro piekny dzień:-)
ja ivf robię z rządówki więc płacimy tylko za leki ale z tego co się orientuję w ivf komercyjnym płaci się za każdą rzecz osobno (punkcja, transfer, wizyty, usg, weryfikacje, mrożenie zarodków, leki itp), chyba, że bierzesz jakiś pakiet to wtedy jest inaczej. Jeżeli pobiorą Ci jakąś tam ilość komórek i się zapłodnią i ładnie podzielą a podadzą Ci jeden lub dwa to resztę mrożą i gdyby się z pierwszym nie udało wówczas płacisz tylko za criotransfer a to są już grosze w porównaniu do całej procedury. Wejdź na stronę jakiejś kliniki tam zazwyczaj są podane ceny poszczególnych procedur i całych pakietów.
nie wiem od czego to zależy????????

wizyta oki jakoś przeżyję, ale jechałam tylko na podgląd, wizyta 3 góra 5 minut i 200 zł nie licząc już kosztów paliwa....to irytujące