reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    296
magdaM ja tak mam i bardzo tego nie lubie:wściekła/y: czuje się jak bym mila balon w brzuchu tuz przed peknięciem,ale nie wszystkie dziewczyny maja jakiekolwiek skutki po luteine. Magda jutro piekny dzień:-)
agawa bardzo mi przykro, że się nie udało. Musimy walczyc i działać dalej
kasik mam pytanie do Ciebie, bo z tego co widze sporo wiesz;-)dajmy na to zapisuje sie do prywatnej kliniki, kwalifikują mnie do ivf za całość (pakiet) płacę 10 tys. i nie udaje się. Czy kolejna próba to kolejne 10 tys.? Kurcze próbowałam znaleść na to odpowiedź ale mi nie wyszło.

no i ja tak mam, wzdęcia ogromne jakbym miała eksplodować za moment. myślałam, że to po punkcji, ale nie przyszło mi do głowy że po którymś leku.

jeśli mogę sie wtrącić z odpowiedzią. ja myślę że tak to jest. jeśli się nie udaje to cała procedura od początku wraz z opłatami. chyba, że są mrozaczki no to wtedy płaci się już "tylko" za leki i transfer. ja to tak rozumiem:tak:

reklama
Lena z tą wiedzą to przesadziłaś ;-):-D ja ivf robię z rządówki więc płacimy tylko za leki ale z tego co się orientuję w ivf komercyjnym płaci się za każdą rzecz osobno (punkcja, transfer, wizyty, usg, weryfikacje, mrożenie zarodków, leki itp), chyba, że bierzesz jakiś pakiet to wtedy jest inaczej. Jeżeli pobiorą Ci jakąś tam ilość komórek i się zapłodnią i ładnie podzielą a podadzą Ci jeden lub dwa to resztę mrożą i gdyby się z pierwszym nie udało wówczas płacisz tylko za criotransfer a to są już grosze w porównaniu do całej procedury. Wejdź na stronę jakiejś kliniki tam zazwyczaj są podane ceny poszczególnych procedur i całych pakietów.

Lena z tą wiedzą to przesadziłaś ;-):-D ja ivf robię z rządówki więc płacimy tylko za leki ale z tego co się orientuję w ivf komercyjnym płaci się za każdą rzecz osobno (punkcja, transfer, wizyty, usg, weryfikacje, mrożenie zarodków, leki itp), chyba, że bierzesz jakiś pakiet to wtedy jest inaczej. Jeżeli pobiorą Ci jakąś tam ilość komórek i się zapłodnią i ładnie podzielą a podadzą Ci jeden lub dwa to resztę mrożą i gdyby się z pierwszym nie udało wówczas płacisz tylko za criotransfer a to są już grosze w porównaniu do całej procedury. Wejdź na stronę jakiejś kliniki tam zazwyczaj są podane ceny poszczególnych procedur i całych pakietów.

co miałaś na myśli? co jest gorsze?

Witam w ten mroźny wieczór a praktycznie to już noc
Lena ja poszłam di Gamety bo poleciła mi ta klinike i doktora Z.znajoma której przyjaciółka się tam leczyła i po 3 IUI zaszła w ciążę.Ja raz miałam wrażenie,że doktor po prostu odwalił wizyte,bo zrobił usg i przekazał pielęgniarce co m mi powiedzieć i wyszedł do drugiego gabinetu a tak to jestem u miarę zadowolona bo jak czegoś nie wiem lub nie bardzo rozumiem to doktor wytłumaczy.Fakt bardzo irytujące jest to,że jesteś umówiona na konkretną godzinę a czasami wchodzisz do gabinetu 30-40 minut po czasie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Dziwi mnie też to,że czasami płacę 150zł (czyli jak za wizytę z USG) a czasami 70zł (czyli za USG stymulacyjne) a mam robiony podgląd pęcherzyków:baffled: nie wiem od czego to zależy????????
Kasica82 trzymam kciuki,żeby to były objawy ciążowe&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
EwciK widzę,że bete będziesz robić w moje urodziny oby ten dzień był dla Ciebie szczęśliwy&&&&&&&&&&&&&&
Lime witaj w naszym gronie
MagdaM szczęśliwa siódemka super,Ty masz jutro transfer a ja 3 IUI oby ten dzień był szczęśliwy dla nas obu
Agawa przykro mi,że się nie idało ale jak to mówią CYC DO PRZODU I DZIAŁAMY DALEJ

dziś tak koło 16-17 pobolewał mnie brzuch czyli chyba wtedy pękały moje pęcherzyki i zastanawiam się czy jutrzejsza IUI nie będzie zrobiona za późno bo mam wizyte dopiero o 14.40 ??????????

hey,
bziunia a więc &&&&, to nasz szczęśliwy dzień:-)

kasica82 ja wciąż czekam na wieści od Ciebie Ty zlituj się nad moimi kciukami:-) po powrocie z kliniki chcę wiedzieć, że beta wysoka

udanego dnia dla wszystkich:-)

Witam od rana wszystkie spiochy:-D

Bziunia ja w Gamecie w Łodzi czy to wizyta czy podgląd płaciłam 200 zł:szok: wizyta oki jakoś przeżyję, ale jechałam tylko na podgląd, wizyta 3 góra 5 minut i 200 zł nie licząc już kosztów paliwa....to irytujące

Kasica jak tam? każda czeka za informacją heheh ale oczywiście szanuję Twoją decyzję że nie robisz testu i cierpliwie czekam na dobre wieści:-D

Magda chyba dospać nie możesz?:) kciuki za owocny transfer:))

Ostatnia edycja:
reklama
witam, witam
Ja juz tez od 30 min w pracy.

enni
irytujacy jest sam fakt, że wizyta 5 minutowa kosztuje 200 zł. Druga sprawa, która mnie denerwuje to to, że wiekszość tych lekarzy nie podchodzi do Ciebie jak do człowieka tylko jak do przypadku. Głęboko w du... maja twój strach, emocje:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:a jak zadasz jakieś nie odpowiednie pytanie to jeszcze ci sie oberwie. Bardzo brakuje mi zwykłej ludzkiej empati. Enni jak synek się czuje?
kasica mysle o Tobie i trzymam dzielnie&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
magda no wielki dzień dzisiaj :-):-):-)trzymam kciuki za transer i czekam na wieści po powrocie. Choć patrząc po godzinie, o której pisałaś to pewnie jak wrócisz to pójdziesz odespać. :-D
bziunia no to Wasz wspólny wielki dzień z Magdą, trzymamy za Was mocno kciuki a 3 i 7 to fajne liczby i napewno przyniosą wam upragione szczęście
kasik bardzo dziekuje za odpowiedź:-)kurcze no to się niestety nie ucieszyłam tymi kosztami. A jak ty masz refundacje to jak to wygląda kosztowo za leki? Jesli możesz oczywiście napisać. Strasznie mnie to martwi i nie mogę przestac o tym myśleć.

Do góry