reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Niebajka zgadzam sie z inis wez jedna tabletke i zobaczysz. Poza tym ostatnio wlasnie czytalam o lekach w ciazy i to nie jest do konca tak ze moga zaszkodzic tylko ze nie maja badan co nie jest dziwne bo ktora kobieta w ciazy cgcialaby testowac na sobie leki? To samo dotyczy np lekow na alergie i ja przerzucilam sie na te niby dozwolone a prawda taka ze dozeolone dlatego ze przez lata nie zaobserwowano skutkow ujemnych na kobietach ktore je braly. A niestety w moim przypadku np odstawienie lekow na alergie jeszcze wiosna jest niemozliwe wiec musze cos brac.

reklama
Kredka przypomnij mi proszę jak długo się starasz i co miałaś badane? :) Bo chyba jakoś przegapiłam albo nie pamiętam, a jestem ciekawa jak dajesz sobie radę będąc za granicą :)

Wcześniej miałam 1 zastrzyk z pregnylu dzień przed iui i od 3 dc trzy dni po 1/2 tabletki Clo i dwa dni po całej .Teraz dostałam tylko jedną dawkę menopur, za którą zapłaciłam 90zł i mam mieć zaaplikowaną w 9dc. Normalnie w opakowaniu jest ich pięć ale mi sprzedali tyle co miałam na recepcie. U mnie z owu jest wszystko pod zegarek, a ten zastrzyk ponoć tylko ma zwiększyć szanse.. :) zobaczymy..
Każda z nas jest inna i każdą lekarz prowadzi inaczej, nie ma co porównywać.. ;p :)

kasik długo czekałaś na ivf? Refundowane czy wszystko z własnej kieszeni?

Co do apap-u to tak jak piszecie, ponoć jest bezpieczny w ciąży.

Ostatnia edycja:
Mam dobre wieści po wizycie. Endo mi podskoczyło z wczorajszych 5mm do 7,4mm dzisiaj. Ulżyło mi bardzo. Jajko też skoczyło, bo z wczorajszych 19mm zrobiło się 23,9mm dzisiaj :szok: Dostałam zastrzyk i jutro przed 7 rano stawiamy się na oddział. Mam nadzieje, że nie pęknie do tego czasu :)

Diore dokladnie, jak mowisz. Co pacjent to inne leczenie:) wazne aby dzialalo:)

Inis bardzo dobre wiesci:) endo podroslo, pechol dorodny, kciukasy za iui!:)

Marzen88 wzielam pol apapu extra jak dziewczyny radziły, gnije w lozku, podsypiam. Temperatura dalej meczy:/ kicham, prycham, smarkam.. infekcja w pelni:D zalatwiona na amen:( oby jutro bylo lepiej:)

Inis a co do moich staran to beda ponad 1.5 roku temu po nieudanych probach naturalnie moj m zrobil badania i wyszedl brak armii. Potem znowu pojechalismy i w innej klinice zrobil znowu badanie i wizyte i tylko sie potwierdzilo ze nic nie ma. Mielismy bardzo ograniczona mozliwosc latania ( szczegolnie ja) i w zwiazku z tym musialam przeorganizowac moje zycie zawodowe i teraz moge latac czesciej:-) jak juz wybralam obecna klinike to w listopadzie bylismy na pierwszej wizycie i na miejscu robili mi badania. Nie powiem Ci dokladnie co bo nie chce mi sie tych kartek szukac:-) wiem ze tylko chyba nie mialam amh i droznosci robionej bo to pierwsze to musi byc w 3dc. Ogolnie badania dobrze wyszly tylko byla ureaplazma wiec antybiotyk i kolejny przylot w styczniu do pl zeby sprawdzic czy bakteria znikla bo tu mi tego nikt nie mogl zrobic( totalny bezsens) na szczescie znikla. W lutgm wypadala owu chyba w okolicy walentynek i bilety byly mega drogie wiec umowilismy sie ze w marcu. Wiec wszystko bylo ustalone ale moj regularny okres zrobil mi psikusa i przyszedl 2 dni wczesniej. Liczylam ze jeszcze moze sie uda ale w samolocie mialam chyba owulacje:-( wiec na drugi dzien na wizycie bylo juz za pozno wiec przylecielismy koncem marca tym razem mimo bardzo drogich biletow ( bo to przed swietami ale wiedzialam ze coraz blizej lata i tak beda drogie niestety wiec juz nie mam wyjscia i tak ( moj m sie smieje ze ludzie mowia do dzieci " ile Ty mnie kosztujesz" a naszego jeszcze nie ma na swiecie a juz kupe kasy nas to wszystko kosztuje)) wiec jeszcze troche i zbankrutujemy:-) jeszcze teraz juz nie kupuje biletow z wyprzedzeniem bo jak widac to nie dziala wiec na ostatnia chwile:-( no ale wracajac do mojej historii to sie ta pierwsza inseminacja nie udala bo moim zdaniem byla o 1 dzien za wczesnie. I przylatuje znowu na druga w przyszlym tygodniu. I ot cala historia:-) jednym slowem moje zycie toczy sie od owu do ojresu i znowu do owu itd. I mam serdecznie dosyc latania ( jeszcze tu na lotnisko mam 100km i w polsce prawie 100 z lotniska i tyle samo do lekarza) wiec juz na sama mysl jest mi niedobrze no ale co innego mam zrobic:-(

Ogolnie to chyba jak teraz sie nie uda to nie bede robic w maju tylko postaram sie zalatwic zrobienie droznosci tu w szpitalu ( o ile to sie uda) i dopiero potem przylece.

Ostatnia edycja:
reklama
Kredko Amh mozna robic w kazdym dniu cyklu:)
Historia niezla... jakie to podle kiedy po dluzszym czasie naturalnych staran okazuje sie, ze bylo to zupelnie bez sensu..:( a w Waszym przypadku kiedy M. nie ma armii.. Podziwiam, ze sie szybko pozbiersliscie i zdecydowaliscie na dawce:) Punkcje jader rozumiem, ze odpusciliscie?
Kredko my jestesmy na miejscu, a moj N. tez mowil, ze tyle kasy juz poszlo, a dziecka ani widu, ani slychu:p a co dopiero jak sie pojawi:D

Do góry