reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Kasik wizytę mam w piątek.

genna kurcze, ale emocje. no mam nadzieję, że maluszek sobie tam mości gniazdko i z tego wiercenia te objawy. bardzo czekam na wieści;-)

Justynka a ty jak tam??

Hello,

genna, no! Masz trochę szczęścia, że na kilka dni wypadłam z forum, bo przy takim milczeniu Twoim musiałaby być reprymenda, więc w ostatniej chwili zdążyłaś ;-) Ale masz wahania nastrojów, biedactwo. Te różowości tak szybko to raczej nie mogły być oznaki @, raczej maluszki się wgryzają, tak trzeba myśleć :tak: Trzymam bardzo mocno kciuki za nie &&&&&&&&& Fluidki dla Waszej Trójki ~~~~~~~~~~ Nie znam się na tyle na ivf, żeby stwierdzić czy beta jutro to nie za wcześnie, ale Ty pewnie wiesz, ze już możesz sprawdzać wstępnie, więc baaaaaaaaaaardzo czekam na dobre wieści. I mam nadzieję, że od razu nam je przekażesz :-)
Justynka, ja tez robiłam testy zanim odważyłam się pójść na betę, ale już nas tu nie trzymaj dłużej i przekaż info o jej wysokiej wartości :tak: Kolejny test z widoczną druga krechą, już w takim czasie po zastrzyku to raczej dobrze wróży. Fluidosy dla Ciebie ~~~~~~~~~~ Tu piękny wieniec czeka i zbyt długo trwa zła passa, żeby nie miała teraz zostać przerwana. Mam nadzieję, że uda Ci się zrobić betę szybciej niż w poniedziałek, bo do tego czasu chyba uschniemy bez tych dobrych wiadomości.
Kasik, biedna Twoja mama. Ale super się nią zajmujesz, na pewno poczuje się wkrótce lepiej. Moja tesciowa miała niedawno lekki gips, opinię o nim mamy taka samą. Ale ona miała prawie całą nogę w nim, więc ta różnica w ciężarze miała rzeczywiście spore znaczenie.
Kwiatuszku, jak tam kłucie? Masz juz termin punkcji ustalony? Orientacyjnie chociaż?
MagdaM, trzymam kciuki za piątkową wizytę. Mam nadzieję, że ruszycie z konkretnymi działaniami &&&&&&&&
Enni, ~~~~~~~~ i &&&&&&&&&&&&&&&& za udana iui. Do testowania jeszcze trochę, ale już czekam na dobre wiadomości od Ciebie.
I dla wszystkich staraczek pakiecik fluidków ~~~~~~~~~~~~, niech pęchole rosną, pękają o czasie i niech nam tych ciąż przybędzie.

Genna wreszcie się odezwałaś, a właśnie dzisiaj sobie o Tobie myślałam...:) Trzymam mocno kciukasi żeby maluszki się zdrowo rozwijały:tak::-)
Yoanna kochana pare stron temu zadałam Ci pytanie, pewnie nie wertowałaś tyle bo Cię troszkę tutaj nie było;-) więc zapytam Ci się jeszcze raz:) powiedz mi ta udaną iui na jakiej wielkości pęcherzyka miałaś i ile przed dostałaś ovitrelle? Ja miałam 21mm i godzine przed iui zastrzyk
Kasik jedziesz na wakacje i zamiast rozkoszować się słoneczkiem pewnie myślami będziesz przy mamie, dużo zdrówka jej życzę

A u mnie kobietki nic się nie dzieje, cycory dalej nie bolą, jajniki też nie, ale mam tam na dole brzucha jakieś dziwne uczucie, nawet nie wiem jak to opisać to nie ból tylko...hmm kurde bijcie zabijcie nie umiem tego opisać:) ale cierpliwie czekam, na betę nie pójdę, mam już test w szafce który czeka;) a tu jeszcze 9 dni....

Enni, wybacz, umknęło mi Twoje pytanie. Już odpowiadam :tak: Pęcherzyk miał 20 mm, endometrium 11, Ovitrelle tym razem w ogóle mi nie podali, bo pęcherzyk był już o krok od samodzielnego pęknięcia i lekarka nie chciała pakować we mnie niepotrzebnie hormonów. IUI miała tez w piątek i też w 17 dc ;-) W poniedziałek natomiast potwierdziliśmy pęknięcie tego pęcherzyka.
Przy pierwszej IUI (która też się udała, tylko Aniołek z jakichś powodów nie mógł z nami zostać) miałam pęcherzyk 21 mm i Ovitrelle podane jakoś godzinę, może dwie przed IUI.
~~~~~~~~~~ i życzę dużo cierpliwości na te długie 9 dni.

No mi nic nie mówiła że jest na pęknięciu, nawet nie wiem czy w ogóle pękł. tak wyszło że w dzień mojej iui była ostatni raz w pracy i na urlop szła, także nie kazała przyjechać;( Troszkę mnie podbudowuje to że też miałaś w 17dc i w piątek heheh;-)
Moje endometrium miało 10mm:)

Genna jestem dobrej mysli, oby sie udalo &&&
Kasik zazdraszam Majorki... tez byly takie plany ale maz w nowej firmie zaczal pracowac i du*pa, okres probny 6 meisiecy
Enni zycze ci wiecej wytrwalosci w czekaniu niz ja mialam :) w sumie wcale jej nie mialam, od poniedzialku juz testuje. Jutro rano znow strzele i chyba wkoncu na ta bete pojade:cool2:

czesć Wszystkim:)
trochę czasu mnie nie było...miałam małe załamanie
niestety @ nie nadeszła, byłam u gin i wywołujemy ją duphastonem, w ciązy też nie jestem.
chciałam się Was zapytać czy któraś z Was miała IUI na NFZ?
leki kosztują krocie, wydałam 2 tys na zastrzyki z gonalu i dlatego pytam o IUI na NFZ

reklama
Do góry