reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dzień dobry w te niedzielne popołudnie. Gościa mam więc troszkę z doskoku... Obiadek zjedzony, dziecko spi, mąż ogląda formule... Ech i tak sobie leże i odpoczywam aż miło :)
Madzia i Piotr trzymam kciuki.
Jeszcze raz dziękuje wam za gratulacje, czuje sie bardzo dobrze, w sumie całkiem podobnie jak w pierwszej ciazy. Póki co żadnych objawów nie mam, no oprócz szmerow w brzuchu i bólu piersi ale dla mnie to żadne hardkorowe objawy nie są :)

Miłego dnia wszystkim

reklama
Justyn_ka co to za szmerki w tym brzusiu?:) Ja od paru dni mam jakieś dziwne uczucie w dole brzucha, ale to nie ból, nie wiem czy sobie wkręcam, czy to moja wyobraźnia działa. W pierwszej ciąży to miałam bóle w dole brzucha, takie że się zwijałam. Przeważnie piersi bolały mnie około 14 dni przed @. Za 5 dni mam termin@ i testu i dopiero od dzisiaj rana czuje że mie zaczynają boleć. Kurde to czekanie jest najgorsze...

Magda przede wszystkim musisz znaleźć klinikę która robi ivf ministerialne, zadzwonić tam i powiedzieć że chcesz się zarejestrować (nie wiem czy będą jeszcze miejsca na ten rok, w mojej klinice już nie ma). Tam pewnie umówią Cię na wizytę rejestracyjną (bezpłatna) a potem na kwalifikacyjną (bezpłatna). Na tej stronce w skrócie napisano jakie warunki należy spełniać: Kto może przystąpić | invitro.gov.pl. Należy przynieść historię leczenia (ja poprosiłam o dokumentację z wizyt z jednej z klinik a tam już w maju 2011 miałam zapisane, że staram się o dziecko). Musisz mieć ze sobą świeże (nie starsze niż 3 mies) AMH, FSH i badanie nasienia... i w sumie to wszystko. U Was pewnie będziecie się kwalifikować ze względu na czynnik męski

Pole - Oliwa nie należy do południowych dzielnic Gdańska ;-) A w sumie to jeszcze coś wykrakałam - że iui udaje się tym dziewczynom, które już były w ciąży - no i komu teraz się udało? :laugh2::-p Czyli teraz kolej na Enni ;-):tak:

Dziewczynki mam wifi :) A jest co opowiadac. Wyobrazcie sobie, ze polecialam sama. Maz mial przelamany dowod i go nie przepuscili. Na szybkiego zwerbowalismy corke znajomych zeby miejsce sie nie zmarnowalo. Tak wiec wczasy bez meza. Zobaczymy jak bedzie. Moze to beda moje najlepsze wczasy ;)

kochane trzymajcie jutro kciuki za mnie a raczej za moje pęcherzyki :tak: bo jadę jutro na monitoring mam nadzieję,że będą piękne duże i gotowe na iui :-D coś czuję,że w tym tygodniu będę miała następną :-p

Dziewczynki mam wifi :) A jest co opowiadac. Wyobrazcie sobie, ze polecialam sama. Maz mial przelamany dowod i go nie przepuscili. Na szybkiego zwerbowalismy corke znajomych zeby miejsce sie nie zmarnowalo. Tak wiec wczasy bez meza. Zobaczymy jak bedzie. Moze to beda moje najlepsze wczasy ;)

Kasik no co ty :szok:?? Wczasy bez męża ciekawe:) szkoda ze paszportu nie miał moze by sie udało :)
wiec zycze udanych wakacji kochana, opalaj sie , pij i wypoczywaj :)

Kasik no cos ty!!! U Mnie by Taki numer nie przeszedł... Obys miała super wakacje :)

Enni piersi zaczęły boleć dopiero około terminu @, są takie jakby pełne, mleczne hihi, a szmery to typowe bóle na okres.

Miłego dnia dziewczynki, Moj mały potwór wstał już o 6:30, mąż w pracy. Trza sie brać do roboty

MagdaM33 – planowałam podejście do IUI, bo u nas brak plemników w ruchu „a”, ale lekarz nam kazał brać lekarstwa na pobudzenie żołnierzyków. Badania przez IUI są ważne chyba tylko z pół roku, więc nie ma co ich za wcześnie robić. To było HIV duo, WZW i u mnie wszelkie chlamydie, cytomegalie, różyczki, toksoplazmozy.
Ja uważam IUI za wartościową metodę wspomagającą i nie zarzucam myśli o skorzystaniu z niej.:tak:

Pyscek – i jak tam Twoje pęcherzyki? :-)

reklama
magdam fajnie, że lekarz ci podpasował. dobrze, że jeSt konkterny i na kasę nie chce was naciągać:-)

pole brawo za odwagę. może to będzie super lekarstwo dla m :-D.

enni jesli proroctwa pole się spełnią to albo jesteś albo za chwilę będziesz w ciąży :szok:.
kasik myślałam, że takie rzeczy tylkow erze:cool:
pyscek powodzenia :tak:
gena bardzo mi PRZYKRO!!! :wściekła/y:
ja idę dzis do drka sprawdzić czy chholerstwo się wchłonęło i będzie można dalej działać.

Do góry