reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Nati ja jestem takim przypadkiem, ze miałam wysokie Amh cos koło 3( nie chce mi sie teraz szukać), a zważając na Moj wiek to zupełnie do niego nieadekwatny wynik...
Nie mam żadnych objawów PCO, bo go nie mam.
Lekarka powiedziała,ze po prostu mojej jajniki maja minimum 10 lat niższa metryke niz ja...
Co wazne to tłumaczyła mi, ze trzeba bardzo odpowiedzialnie robic stymulacje, bo pojawi sie duzo małych pecherzykow i moze dojść do przestymulowana. Stało sie tak jak mówiła, duzo malutkich pecherzykow, dlatego jechałam na najniższej z możliwych dawek lekarstw.
Dlatego Ci to pisze, ze jak przeczytałam swój wynik to tez nerwowo zaczęłam przeszukiwać internet...
Mam nadzieje, ze jesteśmy tozsamym przypadkiem:rofl2:

reklama
Dziewczynki drogie:happy:
To pogoda tez nas nastraja tak a nie inaczej.
Dlatego tylko Kasik37 ma uśmiech od ucha do ucha, a my musimy naciągnąć szalik od ucha do ucha...
Patu$ka wiecej takich kawałków to moze i drinkow nie trzeba bedzie;)

Ja sie czuje super, ciaza mi sie w ogole nie daje we znaki.
Na razie...odpukac...
Suwaczek różowy, ale bedzie pan Syn. Są tacy w domu co sie bardziej z tego cieszą, a są tacy co muszą powstrzymać zapędy do kupowania różowych ciuszkow...
Ja nie mam szans przegapić ani zapomnieć, kopie mi górnik wyjscie awaryjne jakby nie dostał komunikatu z zarządu kopalni, ze tunel juz jest....

dziękuję Ci bardzo za wyjaśnienie PCO.

teraz wiem już dlaczego m. ma aż 1g dziennie tej L-karnityny.

masz rację, ze czasami lekarze są niedelikatni, ale ja jestem taką osobą, że ja nie potrzebuję jakiejś wielkiej empatii ze strony lekarza. oczekuje profesjonalnego podejścia i rzetelności proponowanych działań.

kurcze jak u mnie zimno. Kasik zazdraszczam:-)

Magdo dawka l-karnityna dla faceta starającego sie o dziecko to 2g dziennie.
Ja podawałam mężowi prenatal pro baby blisko rok czasu. Ciężko mi ocenic czy to po nim była poprawa, bo jednocześnie rzucił palenie, brał clo przez 3 miesiace i popijał prenatalem. Jednakże z miesiąca na miesiąc byłam coraz bardziej wściekła na koncern Puritans Pride za nabijanie sobie kiesy nieszczęsciem ludzi - bo po jaka cholere robią saszetki dla obojga w jedym opakowaniu jeżeli jedna osoba ma problem. No i teraz mąż pije salfazin ( to też ta fajna firma ), selen i l-karnityne z olimpu 2 tabletki po 1 g. Czy jest poprawa to nie wiem, bo pije tak miesiąc więc efekty bedą za dwa miesiące, ale my będziemy mam ogromną nadzieję w trakcie ivf więc się nie dowiem.

A tak w skrócie to dla procesu spermatogenezy 3 najważniejsze pierwiastki to cynk, selen i wlaśnie l-karnityna

cześć laseczki
właśnie wróciłam od doktorka i jestem troche podłamana,bo ostatnio jak byłam na USG to powiedział,że są dwa ładne pęcherzyki po jednym w każdym jajniku,a dziś mi mówi,że tylko w prawym jest jeden 20mm :szok:
dostałam Ovitrelle i mam wziąść dziś ok.20 ale zastanawiam się czy to nie za wcześnie bo insemka będzie w piątek o 8.40 ????
przy pierwszej IUI też wziełam Ovitrelle 36 godzin przed i niestety pęcherzyki już były popękane i nie udało się,a słyszałam,że lepiej robić inseminacje na nie pękniętych pęcherzykach.
I jak myślicie kiedy najlepiej zrobić ten zastrzyk????

Bziunia ja za każdym razem miałam ovitrelle 38 h przed iui i przeważnie były pęknięte, ale jeśli dobrze sie orientuje to przy kiepskim nasieniu tak jest lepiej. Przypomnij proszę z jakiego powodu wy sie leczycie ?

CZEŚĆ DZIEWCZYNKI,
TORBIEL SIĘ WCHŁONĘŁA, ALE DR POWIEDZIAŁ ŻE M MA BARDZO SŁABE NASIENIE DO IUI. JAKIŚ DÓŁ MNIE ZŁAPAŁ, WOLAŁABYM, ŻEBY TO ZE MNĄ COŚ BYŁO NIE TAK. KONIEC KOŃCÓW ZDECYDOWALIŚMY, ŻE POBIERZE MATERIAŁ STIUNINGUJE I ZOBACZY PARAMETRY. JAK BĘDĄ OKI TO ZROBIMY IUI A JAK NIE TO NIE BĘDZIE NAS NACIĄGAŁ. WŁAŚNIE ZDAŁAM SOBIE SPRAWĘ, ŻE MOŻE NIGDY NIE BĘDĘ MAMĄ :-:)no:

Ladybea to jakie parametry ma m obecnie?
Również coraz częściej zastanawiam się nad tym co bedzie jak wszystko zawiedzie ?

enni kochana właśnie tak się umawiamy. Umartwianie się nic nie da, ale czasem trzeba się wypłakać żeby oczy przeczyścić ;-)
nati na wynikach to chyba najlepiej się zna czerwona oliwka

dziewczyny a co biora wasi mężowie na żołnierzyki?

Dzięki za pamięć, ale o ironio lepiej orientuje się w męskich wynikach. Nieraz jak coś napiszecie w kobiecych sprawach to muszę wujka gogle zapytać :-D

czerwona oliwka ja tez bardzije sie orientuje w te chlopskie sprawy,chociaz kwestia witamizownia jest mi tak srednio wiadoma,ale mysle ze lepiej chyba kupic mix tych wiatmin w jednym niz kazdy z osobna. Moj emek jest w trakcie rzucania. Etap 1 postanowienie juz za nami, etap 2 w trakcie: ograniczanie. Pali juz o poltorej paczki mniej tygodniowo a rzuca juz miesiac :) no i zmienil fajki z mocnych na ligt a nawet super light. Takze jest postep :) Jestem dumna z niego ze tak sobie radzi a przeciez do rzucanai podchodzil kilka razy juz...

Pole najwazniejsze ze ktosiek zdrowy :) No niestety chyba przegapil zebranie zarzadu w tej sprawie :)

hej!!

patuska,bardzo dobrze,że twój mąż rzuca palenie!!super!!!:tak:
Ja,pamiętam jak 2 lata temu bylismy u pani dr.i tu rozmowa itd...a mój mąż się pyta czy On ma brać jakieś witaminy itd??,ona tylko go zapytała o jedno-"pali pan???..mój mąz odpowiedział,"tak,palę",a ona do niego tak"...wór witamin nie pomoże,prosze rzucic palenie".......i wiesz co..??wyszliśmy z gabinetu,wyciągnąłm paczke papierosów z kieszeni,było ich ponad połowa w środku,...i wyrzucił do kosza!!!!!!!!!!!!:tak:...i tak mineły 2 lata jak nie pali!!!z czego jestem bardzo,bardzo dumna!!rzucił z dnia na dzień!!Więc trzymam kciuki za rezulatyt twojego męża!!!:tak:

reklama
Bziunia ja za każdym razem miałam ovitrelle 38 h przed iui i przeważnie były pęknięte, ale jeśli dobrze sie orientuje to przy kiepskim nasieniu tak jest lepiej. Przypomnij proszę z jakiego powodu wy sie leczycie ?

Czerwona oliwko my robimy inseminacje ponieważ ja mam wrogi śluz a i mężowe żołnierzyki nie są idealne(choć nie są też bardzo złe)

Do góry