reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
na tę chwilę to moja koleżanka też jest pogubiona. nie jest w stanie się doliczyć. sama nie wie. jedzie w przyszłym tyg na wizytę do prof P. do Poznania to wtedy się dowie.

reklama
ladybea- udanej imprezki:)

dziękuję Wam wszystkim i każdej z osobna:) zapalenie oskrzeli leczę grzecznie i nie wystawiam nosa za okno:) biorę clo i czekam na utęskniony 11dc:) Moja szefowa kręci nosem, bo teraz wzięłam 3 dni L4, a przed końcem miesiąca ponownie będę potrzebowała dzień wolny na wizytę u gin, całe szczęście, że ten cykl jakoś szybko nadszedł... i oby moja pierwsza IUI sie odbyła... natrulanie liczę na pozytywny wynik:)

trzymam kciuki za resztę, Piaska- liczę, że odczarujesz:)

czesc dziewczyny!!!orientujecie sie moze co sie dzieje w przypadku kiedy mam niedrozny lewy jajowod ,mam miec inseminacje w nastepnym m-cu i co bedzie jezeli pecherzyk bede miala akurat po lewej stronie?czy mimo wszystko jest sens robic iui?z gory dziekuje za odpowiedz

Do lekarza wybieram się dopiero wieczorkiem. Tak na prawdę mieliśmy się starać jeszcze 3 miesiące naturalnie, ale się okazało, że mam redukcję w firmie i mnie ona dotknęła. Więc mam jeszcze 3 miesiące na zajście w ciążę. Chciałabym zwiększyć szanse, dlatego insemka wydaje mi się dobrym rozwiązaniem.
A jak się nie uda, będę próbować dalej, bo to nie koniec świata, ale na pewno będzie ciężej.

Piaska no to się spinaj kochana ;-) Nie chcę Cię martwić ale mamy takie prawo w Polsce, że do 3 miesiąca ciąży można zwolnić pracownika :-( Ale tak jak piszesz - to nie koniec świata, dasz radę :tak::-) Napisz koniecznie wieczorkiem jak wizyta.

reklama
Kasik zastanowiło mnie to o czym napisałaś o możliwości zwolnienia pracownicy w ciąży, więc poszukałam w necie. To o czym piszesz nie obowiązuje do umów o pracę zawartych na czas nieokreślony. Jeśli jednak pracodawca robi zwolnienia grupowe to moze zaproponować umowę zmieniającą warunki pracy i płacy, jednak nie mogą być one krzywdzące.
Starałam się patrzeć na materiały z tego roku... Chyba że po maju 2013 były jeszcze jakieś zmiany - to faktycznie mogę nie mieć racji :-( Ale oby nie, bo u mnie w pracy nigdy nie znasz dnia ani godziny :-S

Do góry