reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Blue dobrze, że się odezwałaś, wiedziałam od Pole co się stało i jest mi strasznie przykro kochana :-( Byłam pewna, że teraz to już się musi udać ale skoro się nie udało tzn, że nie problem w komórkach czy plemnikach a w zagnieżdżeniu, dobrze rozumiem? Może to jakieś światełko w tunelu? Może kierunek leczenia lekarz zmieni? A HSG ma znaczenie przy ivf? Szczerze powiedziawszy to myślałam, że to nie istotne skoro dziewczyny z niedrożnymi jajowodami są kierowane na ivf :confused: No ale nie jestem ekspertem więc nie będę gdybać. W każdym bądź razie odzywaj się kochana bo bardzo Ci kibicuję :tak::-):tak:

Ladybea imprezka oczywiście się udała, tańce były do 2:30 ;-)

Piaska wizyta była chyba ważna na początku cyklu bo lekarz chciał sprawdzić czy jakiś torbiel się nie zrobił.

Kasik37 to ja ja ja tez chce sie załapać na kawę imieninowa:szok:
Mam ciasteczka jakby co:rofl2:

Blue pisze o histeroskopii, to jest badanie wnętrza głownie macicy. Budowa owego narządu i dokładne oględziny endometrium. Typu za duze za małe, zgodne z dniem cyklu,z polipami, z niewłaściwą struktura.
Jezeli wychodzić z założenia, ze kwestia w zagniezdzeniu to chyba najwlasciwsze badanie.

Dziewczyny poratujecie ! Ja chyba wcale nie mam dobrych wyników prolaktyny z obciążeniem. Na czczo mam 10, a po pigułce i pierwszej godzinie 393, po drugiej tabletce i kolejnej godzinie 270. Myślałam, że to ok, ale chyba są zupełnie do bani...

Piaska ja raczej nie pomogę bo prolaktynę badalam ale bez obciążenia. Ja wszystkie badania robie na czczo i prolaktyna umnie wynosi 504 przy normie na wyniki do 496. A widzial lekarz Twoje wyniki?

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny
ja tylko na chwilkę i nie doczytałam wszystkiego ale trzymam mocno za wszystkie kciuki na każdym etapie bo wszystko jest dla nas ważne żeby było ok
Dziś się umówiłam na HSG na szczęscie udało się nfz (mam nadzieje że się nic nie zmieni), muszę zrobić jeszcze tylko CRP :confused: bo posiew mam jeszcze ważny, co prawda w 14 dniu bo w tym tyg się nie da (jak się pytałam czy nie za późno to powiedział że w sumie tak ale się dopytałam dlaczego nie może być później to powiedział ze chodzi tylko ze mogę być w ciąży więc mu zagwarantowałam że w takiej nie będę bo nie ma jak)
Kasik - wszystkiego dobrego z okazji imienin, chciałam dziś podjechać zobaczyć czy jest wynik AMH ale jestem dziś jakaś zakręcona i nie pojechałam skocze jutro po pracy, trochę się boje
Dziewczyny nie wiem czy to ma jakiś wpływ na amh i w ogóle ale kiedyś miałam @ bardziej obfitsze a teraz w sumie może pierwsze dwa 2 a później słabiutko, nie żebym narzekała ale po prostu się martwię,

Poniżej zaktualizowana lista:

Kara86:22.11.2013 podgląd pęcholi
AgaJa82: 24.11.2013. -
2 IUI
Bziunia:25.11.2013 beta (chyba,że wcześniej przyjdzie @)
Anabel87 - 26.11.2013 prawdopodobnie wynik AMH, 05.12 HSG
Majka K: 26.11.2013.- wynik AMH, HSG prawdopodobnie 02.12.2013

Ladybea: 27.11.2013 prawdopodobnie wynik AMH
agha: 28.11.2013. wysoka beta
Merlin: w listopadzie starania naturalne, na grudzień planowana 2 IUI
Asita: 2 pęchole w tym jeden dominujący - starania: "żywioł" - 7.12.2013 przewidywany termin @
78Lena: stymulacja i jakoś koło 12 grudnia II iui
Brydziajones: grudzień planowana 1 IUI
Kasica: w grudniu wizyta w Klinice i rozmowa o IUI
Nati35 : grudzień histeroskopia
Ladybea: naturalne starania do końca roku a potem ...
Kasik36: styczeń 2014 planowane II ivf (ICSI)
Smerfeta: ~ styczeń 2014 --> ivf runda druga
MagdaM33: styczeń 2014 IVF
Kwiatuszek: totalny spontan:)
Enni: ogarnianie procedur związanych z in Vitro
Pole: nasza szczęśliwa przyszła Mamusia:)
Joanna82: nasza szczęśliwa przyszła Mamusia:)

ladybea- gdzieś w internecie przeczytałam że najlepiej pow 1 do 3,
a to wzięte ze strony

• powyżej 3,0 ng/ml-wysoki poziom hormonu, mogący świadczyć o zespole policystycznych jajników;
  • powyżej 1,0 ng/ml -poziom prawidłowy;
  • poniżej 1,0 ng/ml -niski poziom, mogący świadczyć o menopauzie

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry