reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    296
Kasica82 - rozumeim dokładnie, że nie chcesz tego testu zrobić, ja mam dokładnie to samo, co miesiąc - tu mnie kusi, ale wolę na @ poczekać - a wtedy, to tak bardzo boli:wściekła/y:

Lena - Ty już za kilka dni będziesz wiedziała, wierzę mocno, że ogłsisz Nam bardzo radosne nowiny.:-)

A ja wciąż czekam, dzisiaj byłam na Progesteronie, bo lekarz kazał mi zrobić. Jutro mam wynik i wieczorem podjadę do niego, tak jak prosił. Zobaczymy co i jak. Myślicie, że po tym wyniku już coś mogę się domyślać, czy to nie mam nic do rzeczy na tą chwilę?

reklama
Madziulka,tak,tak..plan jest...jak dostanę @(A modlę sie aby tak sie nie stało!!)...to mam zrobić HSG......a potem z wynikiem hsg do dr.się zgłosić....i zobaczymy co dalej..czy jeszcze iui czy może in vitro....

Cześć Dziewczyny.

u mnie sie nie udało. Juz dzisiaj plamie. Wszystkie objawy ciazowe minęły. Dzisiaj ide do kliniki po nowy zestaw leków i umówić sie na wizyte. Mam nadzieje, ze teraz juz IUI zrobimy bez problemu.

Już licze dni kiedy będę mogła odstawić Luteine, strasznie mam wzdecia po niej. Rozsadzamnie poprostu od środka.

a to po luteinie:szok: no normalnie masakra. a biorę 4x1.

Cześć Dziewczyny.

u mnie sie nie udało. Juz dzisiaj plamie. Wszystkie objawy ciazowe minęły. Dzisiaj ide do kliniki po nowy zestaw leków i umówić sie na wizyte. Mam nadzieje, ze teraz juz IUI zrobimy bez problemu.

przytulam mocno i tzrymam kciuki za bezproblemowe podejście do IUI:-)

Kasica82, ale masz cierpliwości. a kiedy miałaś zrobić badanie?:-) wciąż trzymam kciuki:-) i zaglądam co chwilę zeby zobaczyć wiadomość od Ciebie. oczywiście tę wspaniałą:-)

Madziulka dziwna sprawa z tym Twoim doktorkiem ale może chodzi o to, że nie miałaś udokumentowanego leczenia skoro masz donieść dokumenty? Już endometrioza Cię kwalifikuje do rządówki i wówczas wystarczy tylko rok leczenia :confused: Ale dajmy spokój już temu, najważniejsze, że Was zakwalifikują. Co do badania AMH to możesz je zrobić o każdej porze dnia i nocy (no może z tą nocą przesadziałam;-)) i dzień cyklu również nie jest ważny. To jest wynik bezwględny, nie ma na niego wpływu nic i niestety nie można go poprawić ani lekami ani niczym innym ale jest bardzo ważny bo pokazuje ile masz jeszcze czasu na staranka.

Smerfeta czyli diagnoza auta postawiona a to już krok do przodu ;-)

Kasica podziwiam Cię, wiem, że boisz się rozczarowania ale to i tak nic nie zmieni, będzie to co ma być, nic innego. Ja bym wolała wiedzieć szybciej i albo już się cieszyć albo nie robić sobie nadziei bo im dłużej tym chyba gorzej ale to Twoja decyzja więc ją szanuję. Objawy @ są prawie identyczne jak ciąży więc tym bym się nie sugerowała.

Agaawa przykro mi kochana ale ważne, że masz plan i się nie poddajesz :tak:

magdaM ja tak mam i bardzo tego nie lubie:wściekła/y: czuje się jak bym mila balon w brzuchu tuz przed peknięciem,ale nie wszystkie dziewczyny maja jakiekolwiek skutki po luteine. Magda jutro piekny dzień:-)
agawa bardzo mi przykro, że się nie udało. Musimy walczyc i działać dalej
kasik mam pytanie do Ciebie, bo z tego co widze sporo wiesz;-)dajmy na to zapisuje sie do prywatnej kliniki, kwalifikują mnie do ivf za całość (pakiet) płacę 10 tys. i nie udaje się. Czy kolejna próba to kolejne 10 tys.? Kurcze próbowałam znaleść na to odpowiedź ale mi nie wyszło.

reklama
Kasica82 - rozumeim dokładnie, że nie chcesz tego testu zrobić, ja mam dokładnie to samo, co miesiąc - tu mnie kusi, ale wolę na @ poczekać - a wtedy, to tak bardzo boli:wściekła/y:

Lena - Ty już za kilka dni będziesz wiedziała, wierzę mocno, że ogłsisz Nam bardzo radosne nowiny.:-)

A ja wciąż czekam, dzisiaj byłam na Progesteronie, bo lekarz kazał mi zrobić. Jutro mam wynik i wieczorem podjadę do niego, tak jak prosił. Zobaczymy co i jak. Myślicie, że po tym wyniku już coś mogę się domyślać, czy to nie mam nic do rzeczy na tą chwilę?

ewacia ja tez miałam badany progesteron w 22 dc i był bardzo wysoki, a nici z tego wyszły. Spróbuj, choć wiem, że to bardzo trudno nie mysleć tak bardzo o tym. Pierwsze czekanie tych 14 dni jest najtrudniejsze. Mam nadzieje, że twoje ostatnie i już nie bedziesz musiała tak się denerwować. Liczyc bedziesz ale dni do porodu:-):-):-)Będe uważnie śledzic Twoje poczynania, bo może też trafie do tego doktorka co ty.

Do góry