reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    296
hayka,

dziekuję bardzo za ciepłe słowa:-)

sytuacja wygląda tak, że z 7 zapłodnionych komórek powstało 5 zarodków. niestety żaden nie był taki żeby powiedzieć o nim ekstra. dr zaproponował dwie opcje: podanie 3 zarodków, hodowanie 2 do stadium blastocysty bądź podanie 2 i hodowanie 3. wybraliśmy tę drugą opcję. we wtorek mam zadzwonić i dowiedzieć się czy mamy dzieciaczki na zimowisku;-)
podano mi 2 zarodki. bardzo się z nich cieszę i kocham je ogromnie.

teraz łykam tabsy, leżę i marze o moich maluszkach. zastanawiam się czy będą chłopcami czy dziewczynkami:-)

reklama
Lena nie sugeruj się moimi kosztami bo ja mam bardzo obniżone AMH, dziewczyny zazwyczaj wydają na leki 2-3 tys. Jeżeli wszystkie komórki Ci się zapłodnią na szkiełku (a w rządówce można zapłodnić 6) a podadzą Ci 1 zarodek to jak się nie uda możesz podchodzić do criotransferów (za darmo, bez wydawania pieniędzy na stymulację) 5 razy. To się liczy jako 1 podejście a takich podejść masz 3 więc może być aż 18 transferów. Zakładając, że wszystkie 6 komórek za każdym razem się zapłodni. U mnie niestety żadna komórka się nie zapłodniła i tylko dlatego muszę drugi raz się stymulować i to już się będzie liczyło jako drugie podejście. Mam nadzieję, że za bardzo zawile nie napisałam.

EwciaK może dlatego masz badać progesteron, jeżeli jest ok to nie dają Ci luteiny. Ale chyba jesteś wyjątkiem bo wszystkie chyba ją brałyśmy (albo jej odpowiednik).

MagdaM kciukasy, że zarodeczki ładnie wgryzły się w mamusię i zostały z nią na całe 8 miesięcy :-)

Dziewczynki mam taka wiadomosc,ze odebralam dzisiaj wynik Progesteronu i mam wynik 33,a miesiac temu dokladnie w tymsamym dniu cyklu mialam 17.5 i moj dr powiedzial.ze to bardzo dobry wynik.A tu dzisiaj prawie 2 razy tyle masakra.Pibieglam do dr bo kazal przyjsc i powiedzial mj,ze to bardzo dobra wiadomosc i tyle.Co o tym myslicie?

reklama
Do góry