reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak pięknie się rozwijają listopadowe Maluszki

u nas w zeszłym tygodniu praktycznie przy każdym karmieniu kupka (czyli koło 10 dziennie) ale teraz widzę, że jest koło 5 dziennie

reklama
Co do okresow czuwania, to u nas tez wiecej.. tylko ze zwykle troszke rozgladania sie (najdluzej 1h rano, zwykle max 10 min), a potem juz placz..

agrafka- mój też tak miał jak jescze był w szpitalu i jak pielęgniarka to zauważyła to dostał domięśniowo witaminę K, bo podkrwawianie pępka jest właśnie od jej niedoboru. Mój miał tej krwi bardzo malutko, dosłownie zaschniętą kropelkę. Podajesz witaminę K ?

Właśnie nie, nie przyszło mi to do głowy..a wjaki sposób moge ja podać? Jutro mam połozną o 10 to się zapytam..

U nas ilość kupek się zmniejszyła, wcześniej po każdym karmieniu była, a czasami dwie, np. 40 min po. A teraz tak co 2-3 karmienia.

W nocy śpi, budzi się 1-2 razy, w dzień lubi się gapić na obrazki z "zabaw fundaMentalnych" jak mu zabiorę to usypia. Może nie spać tak 2-3 godziny i 2 godziny snu, znowu 2-3 godziny aktywności i 2 godz snu

Nasza wczoraj spala od 8 wieczorem do 1 w nocy a potem jak sie obudzila to 3 godz czuwala... podawalam jej tylko smoczka bo nie mialam sily i spalam, ale naszczescie ona nie placze tylko sie wiercila jak jej smoczek wypadl i spowrotem ja tym smoczkiem zaklejalam ;)

Moja Marika tez juz czesto nie spi, teraz np lezy juz sobie półtorej godzinki ale juz zaczyna sie denerwowac :) Wiec zaraz bedzie alarm :p

reklama
Ja podaję w kapsułkach "K i D Vitum",takie mam zalecenia ze szpitala. I co powiedziała położna?

Powiedziala, że jak skonczy miesiąc to podawać mu witaminę K z D3 , ale nie ma to związku z pępuszkiem,poprostu kazała przemywac roztworem spirytusu za każdym razem gdy przewijamy.
a jak ze smokiem? dajecie maleństwom?
Ja podaje, jak jest małą marudką, to go uspokaja i szybciej zasypia.Przyzwyczajalam go już w szpitalu.

Do góry