reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

na szczęście tylko niecałe dwa dni takiej ciszy było :-)

a rosół uzdrawiający składa się z: połowy kury, ziela angielskiego, liścia laurowego, pieprzy, soli, licznych marchwi, całego pora, selera, pietruszek, opalonej na ogniu cebuli oraz (tajmenica sukcesu) gotowanych w rosole: pęczku świeżej natki pietruszki, pęczku naci selera i pęczku lubczyku (!) - całość co najmniej 4 godziny pyrka na minimalnym ogniu :-p

reklama
na szczęście tylko niecałe dwa dni takiej ciszy było :-)

a rosół uzdrawiający składa się z: połowy kury, ziela angielskiego, liścia laurowego, pieprzy, soli, licznych marchwi, całego pora, selera, pietruszek, opalonej na ogniu cebuli oraz (tajmenica sukcesu) gotowanych w rosole: pęczku świeżej natki pietruszki, pęczku naci selera i pęczku lubczyku (!) - całość co najmniej 4 godziny pyrka na minimalnym ogniu :-p

Koga brzmi pysznie ..ale ja mam pytanie o opaloną na ogniu cebule? kroisz i podsmażasz cebulke?

e nieee - to też tajemnica po babci - połówki cebuli kładzie się bezpśrednio na palniku (kiedyś pewnie na kuchni węglowej) i przypala się je aż brzegi zrobią się czarne - takie wrzuca się do rosołu - co daje piękny złoty kolor i aromat:tak:

choć najwięcej aromatu daje lubczyk ... mniam

e nieee - to też tajemnica po babci - połówki cebuli kładzie się bezpśrednio na palniku (kiedyś pewnie na kuchni węglowej) i przypala się je aż brzegi zrobią się czarne - takie wrzuca się do rosołu - co daje piękny złoty kolor i aromat:tak:

choć najwięcej aromatu daje lubczyk ... mniam

w ten sposób..fajosko..a to moja babcia tak jajka na wielkanoc barwiła w wywarze z łupin cebuli i właśnie jest piekny złoty kolor :tak::-D

a lubczyk , natka pietruszki mniam

Koga- ja chyba ten rosół jutro będę gotowała, bo cos Kinia dziś "pociągająca" się robi. Mam nadzieje, że na tylko katarku się skończy.

Mój M wczoraj miał wypadek na autostradzie w Austri. Na szczęście nin mu sie nie stało. Jechał z kolegą jego samochodem i ciężarówka jadąca przed nim zgubiła koło, a oni po tym kole przejechali. I to tak przejechali, że przód samochodu rozwalony. Ale najważniejsze, że nic im się nie stało.

Ivon - dobrze ze nic sie nie stało Twojemu Męzowi zdrówka dla Kini

Kasiulla - to moze rosołek według przepisu Kogi....albo spróbuj wapno lub tabletki cos na uczulenie jesli to alergia

reklama
Do góry