reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

Kinga - ja też oczywiście Gratuluje zdrowej córeczki !!!!!!!!!! jak mamy taki wysyp dziewczynek to może ja też będe miała babeczke ????????? bo z trzema chłopami w domu to :baffled:mmm może być ciekawie tym bardziej, że są raczej temperamentni :dry: ale jak nie będzie to będzie dobrze - zdrowie to podstawa a no i oczywiście u mmnie nadal brak imienia dla dziewczynki

reklama
:-D

a mi mój dobry humor odszedł w siną dal....

właśnie dowiedziałam się, ze moi znajomi (z rodzaju tych bliskich) , którzy zamieszkują w lokalu socjalnym (po babci), choć nie mają do tego prawa, dostali sądowy nakaz opuszczenia lokalu.Mają dwoje dzieci - 2,5 roczne i roczne...

Gmina ma im zapewnić POMIESZCZENIE socjalne , tzn NIE MIESZKANIE... czujecie klimat?:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ivka, napisz nam więcej, jak sobie radzisz z Madzią (ja przyznam się, ze o niej zapomniałam :zawstydzona/y:), jak szynom zachowuje się w jej towarzystwie i ogólnie, jak ty sobie radzisz?

Nie mamy żadnych problemów z Madzią. Ona nas zaakceptowała i Szymon ją również. Wszystko toczy się wg mojego planu dnia, łącznie z jedzeniem, usypianiem małej (Szym nie sypia już w dzień) oraz spacerem.
Największy kłopot mieliśmy z ubieraniem się na spacer, ale szybko doszłam do wprawy i teraz w ciągu 10-15min wszyscy jesteśmy gotowi, zapakowani i wychodzimy :-)

Szymon mówi KOCHAM/LUBIĘ MADZIĘ. Kiedy jej nie ma to pyta GDZIE MADZIA? PRZYJDZIE MADZIA? KIEDY MADZIA PRZYJDZIE?
Zawsze jak przychodzi to wita ją serdecznie i równie gorąco żegna - łącznie z odprowadzeniem do windy. Niestety zawsze na początku zabiera jej wszystkie zabawki, ale to na szczęście szybko mija i dogadują się jakoś, kto się czym bawi.
Madzia 26.01 skończyła 7m-cy :-)

Ledwo napisałam poprzedniego posta i nastawiłam ziemniaki, a tu słyszę coś mi mieszkanie zalewa. Patrzę, a tu z pieca ogrzewania leci wodospad wody!

Poleciałam po wiadro na wodę i nie wiem co dalej. dzwonie do Rafała, Karola w ryk :wściekła/y:... Lecę zakręcić zawór wody... ratuje drewnianą podłogę... Czysty meksyk!!!

Serwisant wezwany "po pracy" ma być u mnie po 18... ciekawe ile zabulimy za naprawę???????????????

Kinga P no to pieknie:szok:rzeczywiscie meksyk.
a co do coreczek to ciekawa jestem czy beda do siebie bardzo podobne?:blink:
a masz juz imie wybrane?

Ivka tzn ze opiekujesz sie dodatkowo nastepnym maluszkiem tak?:-)
fajnie ja tez tak pracowalam tutaj i chyba znow wezme jakies dziecko bo w obecnej pracy mnie wkurzyli!:dry:

reklama
Kasik pazerna jestem, a mam dwóch chłopa, któremu mam odmówć :p

Kinga zamawiamy dziewczynkę trzecia chyba :p

i nie rozrabiaj tak w domu jak jesteś sama

a co do mieszkań - myślałam że w miarę bezpieczne sa rodziny z małymi dziecmi - coś u nas naprawdę źle funkcjonuje :(

Ivka - może przedszkole założysz - trzeba tylko 3 dzieci - brakuje Ci tylko jednego i państwo dopłaci :)
dobra jesteś w te klocki

Do góry