reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

mam nadzieję, że Piotra w końcu zaszczepią w piątek - pod warunkiem, że osiągnie 4,5kg. kurcze mamy strasznie opóźnione te szczepienia.

reklama
Wlasnie wrocilismy ze szczepienia- poniewaz maz zapomnial o kremie znieczulajacym, to malutka bardzo plakala przy wkluciu (dobrze ze bylo tylko jedno!) i oczywiscie ja sie rozbeczalam razem z nia :( )

Ale zwazylismy ja - wazy juz 5 kg i 40 gramow, to znaczy ze przez miesiac przybrala 1400 gramow!!!
No i ma ciemieniuche, ale lekarz kazal sie tym nie przejmowac.

wzieliśmy skojarzoną i bardzo się z tego cieszę. Chcielismy jej nie brać, ale miałam takie poczucie, że powinniśmy się jednak zdecydować. Po drodze do przychodni uznaliśmy, że jednak bierzemy jedno ukłucie.

Były dwa (jeszcze na żółtaczkę) i jedno ja trzymałam Karolę, a z drugim - Rafał, ja nie dałam rady. Ona strasznie wierzgała i ja nie miałam serca jej trzymać - czułam, że tam przeszkadzam.
Strasznie płakała, teraz co chwilę pytam Rafała, czy zapomniała już, że ją bolało.

Lekarz ostrzegał, że może być rozdrażniona, ale na razie Rafi trzyma ją na rękach, a Karola śpiąca jest.

Waży 4640 :) w książeczkę wpisali 6640 :D

KingaP - no to troche malej dodali kilogramow - a kobietki tego nie lubia ;)

A ja jakos dziwnie sie czuje, pobolewa mnie brzucho, a raczej jakies flaczki w nim (trudno okreslic), nie wiem co jest grane, czuje sie jakbym to ja tez miala kolki jak moj Lolo, i z kupkami mam problemy (tzn robie ale co 2-3 dni), a dodam ze glownie po jedzeniu zaczyna bolec :(

Izka, a gdzie Cię pobolewa? Żołądek, czy raczej coś innego?

Wspomniałaś o kupce :) to tak przy okazji, dziewczyny co jest dobre z naturalnych rzeczy na zaparcia? Suszone śłiwki i co jeszcze np?

hey mamusie ja tez mam zaparcia cala ciaze sie meczylam i tak zostalo :( niezawodny sposob mojej tesciowej to jesc cale jablka z pestkami zostawic tylko ogonek--to dziala!!!!!i duzo wody przegotowanej najlepiej naczczo!!!!!!!!!!!!!!pozdrawiam

u mnie i na malego sliwki nie dzialaja
musze jablka sprobowac bo dawno ich nie jadlam,zapomnialam czy co ::)

my szczepionki nie wzielismy tej skojarzonej-ale teraz przy nastepnym tak
jestem wyrodna matka bo mi nie przeszkadzalo ze maly sobie zaplakal przy szczepieniu ale na pewno bolalo-ale wzielam na raczki i zapomnial i juz nie plakal-ale tak jak kinga co chwila meza sie ptalam czy juz go nie boli czy zapomnial o bolu

Karola dostała zastrzyk taką igłą, która miała ze 3 cm długości i babka wbiła ją prawie całą :(

Sylwia! a można tak? najpierw nieskojarzoną, a potem skojarzoną?

U nas nieskojarzona byłyby 3 wkłucia :(

reklama
Do góry