reklama

Jaki poród ??

Czytalam o znieczuleniu podczas porodu naturalnego i sie nie zdecyduje,maz w ogole nie wiem po co sie odzywa bo kategorycznie zabronil(jakby to jego bolalo),czyli naturals............chyba ze dzidzia sie zle ulozy,albo bedzie za duza-bo juz lekarz mowil bo jestem waziutka

reklama
Ja tez sie nie balam porodu poki kilka dni temu nie uslyszalam odglosow z sali porodowej i teraz sie boje. Myslalam o znieczuleniu bo juz raz mialam zewnatrzoponowe i dobrze sie po nim czulam i nawet (co dziwne) nie mialam cewnika zakladanego. Tez wolalabym rodzic naturalnie i najchetniej w domu, ale na to nie chce sie zgodzic ani moj maz ani moja rodzina, a ja chyna ze wszystkiego najbardziej boje sie pobytu w szpitalu!!!

Ja sie nastawiam na naturalny ze znieczuleniem. Cesarka jakos mnie przeraza, porod w wodzie tez nie dla mnie -zaraz wyobrazam sobie oblesna murzynke wykrwawiajaca sie w wannie ;D
Porodu sie na razie nie boje. Zobaczymy co bedzie blizej marca.

A u mnie wszyscy znajomi sie smieja ze chca mnie zobaczyc na porodowce hahahaha ::) i sie smieja bo sobie wyobrazic nie moga,kazdy by chcial isc ze mna rodzic i sie posmiac.bo ja jestem szalaput i nerwus i sobie mnie nie wyobrazaja.nawet nie wiem tera czy meza wezme bo na pewno mu sie oberwie................

ja sie boje cc....z tego co wiem to tylko 5% z wszystkich porodów cc wykonuja z znieczuleniem ogólnym...reszta zewnątrzoponowe...przeraza mnie fakt ze bede swiadoma tego ze mi tna bruch i w ogóle...

No to teraz jestem bardziej przerazona i nie wiem co robic...bo czytalam ostatnio w gazecie o znieczuleniu przy naturalnym porodzie i kobiety bardzo sobie zachwalaly.Ale jak Azik napisala to zaczelam trzasc sie ze strachu...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry