reklama
tez sie pod tym podpisuje! chce jednak rodzic w Wawie i nie bardzo wiem gdzie. Na razie znajomy domowy lekarz radzil mi szpital na Zelaznej, ale tam za rodzinny sie placi nawet 1000 zl! Jutro jade ten szpital obejrzec i dokladnie wszystkiego dowiedziec sie na miejscu.
Nie wiem czy w którymś szpitalu jest bezpłatny rodzinny. Często jest tak, że możesz mieć "bezpłatny" jak rodzisz na ogólnej sali i inne mamy się zgodzą na obecność twojego męża. Ale taki w pojedyńczej sali itd. - to nie wiem.
Ja myslę o Inflanckiej (tam pracuje mój lekarz prowadzący), ew. Wołoskiej lub o szp. Orłowskiego. W ogóle nie biore pod uwagę Żelaznej, Karowej, Bielańskiego...
Przez płot mam szp. na Madalińskiego ale wolałabym nie ...
Ja myslę o Inflanckiej (tam pracuje mój lekarz prowadzący), ew. Wołoskiej lub o szp. Orłowskiego. W ogóle nie biore pod uwagę Żelaznej, Karowej, Bielańskiego...
Przez płot mam szp. na Madalińskiego ale wolałabym nie ...
Kieruję się przede wszystkim swoimi odczuciami (może to głupie).Karowa i Żelazna kojarzą mi się z fabrykami do rodzenia i dlatego nie bardzo mam na nie ochotę. Po prostu nie przepadam za tym co "modne", na co wszyscy się rzucają - a to są modne i sławne szpitale. Na Karowej byłam pozatym na praktykach i nie podobało mi się.
W sierpniu byłam też na praktykach na Wołoskiej a 2 lata temu na Inflanckiej - i po prostu mam stamtąd fajne wspomnienia (na Wołoskiej rodziły też moje koleżanki i były zadowolone). Na Czerniakowskiej rodziła moja znajoma, chodziłam tam do Szkoły Rodzenia - podobało mi się, no i mają niezły oiom noworodkowy (tfu, tfu).
Ale tak naprawdę to nigdy nie wiesz jak ci będzie- każdy szpital ma swoje plusy i minusy, dobre i złe opinie. Pochodź, popytaj, pooglądaj...
W sierpniu byłam też na praktykach na Wołoskiej a 2 lata temu na Inflanckiej - i po prostu mam stamtąd fajne wspomnienia (na Wołoskiej rodziły też moje koleżanki i były zadowolone). Na Czerniakowskiej rodziła moja znajoma, chodziłam tam do Szkoły Rodzenia - podobało mi się, no i mają niezły oiom noworodkowy (tfu, tfu).
Ale tak naprawdę to nigdy nie wiesz jak ci będzie- każdy szpital ma swoje plusy i minusy, dobre i złe opinie. Pochodź, popytaj, pooglądaj...
Agao - taki rodzinny (tzn. na sali ogólnej, z innymi mamami) jest dostępny we wszystkich szpitalach pod warunkiem, że inne rodzące zgodzą się na obecność twojego męża. A taki poród w pojedynczej sali, z mężem to chyba nigdzie nie jest za darmo - to tak zwana usługa komercyjna.
czesc, ja tez bede mamą z marca. My planujemy szpital na żelazanej i tylko ten. Właśnie kończy sie tam remont) Co do standardu to jest najwyzszy w Warszawie - tylko ceny sa wysokie. Mnie prowadzi lekarz z tego szpitala i powiedział ze nie ma sensu niczego wykupowac dodatkowego- bo i tak opieka jest bardzo dobra. Sala wieloosobowa doporodu jest tylko jedna z dwoma łózkami a tak to wszystkie jedynki.Jedyny problem to taki ze trudno sie dostac bo bardzo czesto odsyłają jesli nie chodziło sie do ich szkoły rodzenia lub nie ma sie lekarza od nich który prowadził ciaże. A i jeszcze jedno tamsa nastawieni na łatwe i proste porody wszystkie komplikacje odsyłaja między innymi na karową.
ANIK78
Marzec 2006 i Luty 2009
Bacia, bezpłatny poród rodzinny jest na Starynkiewicza, ZZO również.
reklama
z tego co słyszałam to na kasprzaka w instytucie tez jest bezpłatny - muszę sie tam przejechac.
A co wiecie na temat szpitala na madalińskiego - wiem ze poród rodzinny jest bezpłatny mają jedna salę dwuosobową i 5 jednoosobowych wykupienie pokoju jednoosobowego kosztuje 300zl ale nie wiem jak warunki.
A co wiecie na temat szpitala na madalińskiego - wiem ze poród rodzinny jest bezpłatny mają jedna salę dwuosobową i 5 jednoosobowych wykupienie pokoju jednoosobowego kosztuje 300zl ale nie wiem jak warunki.