reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Jaki wózek dla lutowego dziecka?

witajcie, ja mam pytanie, czy macie jakies doswiadczenie i moglybyscie polecic wozek blizniaczy tylko gdy jedno sie urodzi to drugie dziecko bedzie mialo poltora roku. chodzimi o wozek w tym stylu :
..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE 2012 sklep internetowy: TWINNI bliźniaczy wózek głęboko-spacerowy + 2 foteliki samochodowe
aby jedno dziecko moglo miec gondolke a drugie spacerowke oraz zeby mozna bylo je odwrocic twarzami do siebie a nie tak ze jedno dziecko za drugim

dziewczyny z wątku październik 2011 (na którym też piszę) poleciły mi ten ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE 2012 sklep internetowy: Phil&Teds CLASSIC wózek dla dwójki siedzących dzieci dwie dziewczyny go używają i sobie chwalą, do tego jest zgrabny, więc jeśli się zdecyduję na cudo tego typu to chyba właśnie na ten postawię

reklama
Ja myślałam o kupnie używanego, jest u nas komis ale jest mały wybór a na allegro się jeszcze nie rozglądałam. Nie mam dużych wymagań co do wózka napewno musi mi się wizualnie podobać, mieć skrętne koła i przekładaną rączkę no i oczywiście 3w1 i mam nadzieje się zmieścić w 1500zł

Ja myślałam o kupnie używanego, jest u nas komis ale jest mały wybór a na allegro się jeszcze nie rozglądałam. Nie mam dużych wymagań co do wózka napewno musi mi się wizualnie podobać, mieć skrętne koła i przekładaną rączkę no i oczywiście 3w1 i mam nadzieje się zmieścić w 1500zł
za tą cenę kupisz nowy
polecam ULTRALEKKI ROAN 4RUNNER 3w1 + gratisy (2475863969) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

wiecie co ja mam kolor fuksja i martwiłam się że jak teraz będzie chłopiec to nie pasuje, ale już tyle razy ktoś mi do Antosi zaglądał z tekstem o jaki ładny chłopiec... to doszłam do wniosku że i dla chłopca taki kolor może być skoro teraz sądzą że moja córka w tym wózku jest chłopcem;-)

Na-cik za tę cenę fajny zestaw.

Kasiadz na taki narazie jesteśmy nastawieni dawałam linka na 1 stronce tego wątku , nawet ten sam sprzedający :cool2: co do koloru jeszcze niewybrany, ale fuksja jak i lawenda unisex jak dla mnie i między tymi kolorami bym wybierała no chyba,że nam inne cudo w oczy wpadnie

Ania dziękuję że napisałaś że dla ciebie fuksja to unisex:tak:. Ja też się wahałam nad tymi dwoma kolorami ale doszłam do wniosku że dla mnie lawendowy za ciemny jednak:tak:
ostatnio pierwszy raz go prałam i wszystko ładnie się wyprało, tylko budę prałam ręcznie bo nie można z niej drutów wyjąć

co do przekładanej rączki to nie jest to wielka zaleta. wózek jest wyważony odpowiednio tylko w jednym kierunku. dlatego zawsze jak się przełoży rączkę w ten nie wyważony kierunek to prowadzenie staje się o wiele cięższe. ja tej opcji praktycznie nie używałam przez to.
no i opcja 3w1 dla mnie też nie jest oczywista bo nie każdemu odpowiada - chociażby dlatego, że nie wszystkich opcji będziesz na stałe używać, później może kupisz mały lekki wózek itp. no i opcja fotelika wpinanego i używanego w samochodzie to masakra. najgorsza pod względem bezpieczeństwa. dlatego czasami warto lepiej zafundować sobie osobne sprzęty.
ale sama musisz zdecydować :) ja tylko piszę to co wiem z własnego doświadczenia. nie każdy musi się ze mną zgadzać :)

Ostatnia edycja:
Gosia dzięki za rade, o tym foteliku nie wiedziałam. Narazie tylko oglądamy bardziej kształty itp, za parę miesięcy będziemy się dokładnie dowiadywać co i jak.

reklama
w moim wózku nie ma przekładanej rączki ale gondolę/spacerówkę montuje się przodem i tyłem i do tego na różnych wysokościach, ale ja używam tylko jednej wysokości i jednej strony montowania:)

Do góry