reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jaki Wózek Polecacie :) ????

Cześć dziewczyny, przed chwilą wcięło mi posta więc postaram się jeszcze raz napisać.

W sprawie wózków dla bliźniaków to niestety nie pomogę.

Ja mam wózek Mutsy Urban Rider w kolorze brązowym i jestem bardzo zadowolona, teraz używamy spacerówki i mimo, że Ignaś ma prawie 1,5 roku to nie muszę go zmieniać na np. parasolkę. Gdybym miała jeszcze raz kupować to też bym go wybrała. Zdaję sobie jednak sprawę, że pewnie będę potrzebowała dwóch wózków przynajmniej do końca wakacji i wtedy pewnie się na jakąś używaną parasolkę zdecyduję, gdybyście coś polecały w tej kwestii to proszę dajcie znać. Koleżanka i szwagierka mają też JEDO i są bardzo zadowolone. Z tym, że tam jest dość wysoka spacerówka i już słyszę, że koleżanka dla swojej 11-miesięcznej córki rozgląda się za parasolką na wiosnę, tym bardziej, że mała przestaje się w nią powoli mieścić.

Jeśli chodzi o fotelik to mieliśmy Maxi-Cosi z bazą z Isofixem. Ogólnie jestem z tego fotelika bardzo zadowolona (mieliśmy też adaptery do wózka), jedyny minus poza ceną to to, że mimo ochraniacza z frotte Ignaś strasznie się w nim pocił. Kolejny fotelik (9-18 kg) mamy ze szwedzkiej firmy BeSafe, też jest z Isofixem, jestem z niego bardzo zadowolona, tym bardziej, że dziecko aż tak się nie poci i generalnie ma bardzo dobre notowania. Początkowo też myśleliśmy o Maxi-Cosi, ale ten z Isofixem nie ma zagłówka, a to był dla nas priorytet. Jeżeli chodzi o sam Isofix to na pewno fotelik jest bezpieczniejszy i bardziej stabilny, ale jeśli nie posiada się takiego systemu w samochodzie to nie ma sensu przepłacać, bo wtedy się tego po prostu nie wykorzystuje. Mam nadzieję, że Wam trochę pomogłam.

Dodatkowo zapraszam do nowo otwartego sklepu internetowego SETTIMO. Nie mam tam wózków ani fotelików, hehe, a póki co jedynie ubranka i kocyki a w przyszłym tygodniu będzie też pościel. Jeżeli miałybyście chęć coś zakupić to napiszcie najpierw na priva a wyślę Wam kod rabatowy. Pozdrawiam!

reklama
Czesc dziewczyny to Ja sie do Was przylacze z problemem bo wlasnie co wybiore jakis wozek to potem sie opini naczytam i juz go niechce bo mam duze watpliwosci.I mam pytanko a co myslicie o chicco trio enjoy?NEW BOXED CHICCO TRIO ENJOY FUN TRAVEL SYSTEM IN ASTRAL on eBay (end time 07-Nov-10 22:08:52 GMT) Czy ktoras cos slyszala bo opinie tez rozne wiec moze sie tutaj czegos konkretnego dowiem.I dodam Ja tez mieszkam w uk ale szukam czegos lekkiego i na malych kolokach typowo do miasta i na 2 pietro do wnoszenia.Ciezki z pompowanymi kolami mialam przy pierwszym dziecku i marzy mi sie teraz odwrotnosc.

Czesc dziewczyny to Ja sie do Was przylacze z problemem bo wlasnie co wybiore jakis wozek to potem sie opini naczytam i juz go niechce bo mam duze watpliwosci.I mam pytanko a co myslicie o chicco trio enjoy?NEW BOXED CHICCO TRIO ENJOY FUN TRAVEL SYSTEM IN ASTRAL on eBay (end time 07-Nov-10 22:08:52 GMT) Czy ktoras cos slyszala bo opinie tez rozne wiec moze sie tutaj czegos konkretnego dowiem.I dodam Ja tez mieszkam w uk ale szukam czegos lekkiego i na malych kolokach typowo do miasta i na 2 pietro do wnoszenia.Ciezki z pompowanymi kolami mialam przy pierwszym dziecku i marzy mi sie teraz odwrotnosc.

Gosiu-ja przy pierwszym dziecku miałam chico 2003 trio i był lekki, składał się szybko i sprawnie w parasolke ale małe piankowe koła niestety nie nadawały sie na wrocławskie chodniki polska jesień i zimę. Ale ogólnie był fajny i wytrzymały tylko to kółka ale w twoim przypadku to nie problem

Ja mam ct01, czyli trochę ulepszony model Trio Enjoy. Obecnie użytkuje
spacerówkę. Uważam, że wózek ten ma dużo plusów (lekki, zwrotny, idealny do
małego auta) ale niestety po 9 miesiącach użytkowania widzę też parę minusów.
Największym minusem jest mała gondola. Musiałam zimą "przesadzić" 6-miesięczne
dziecko do zimnej spacerówki, bo już się nie mieścił. Minusem również są
malutkie koła. Wiadomo "coś za coś" dzięki nim wózek jest lekki i po złożeniu
dość mały gabarytowo, ale te małe koła nadają się wyłącznie na gładziutkie
chodniki i kostkę, a wiadomo takowych u nas mało. Przez większe nierówności i
szyny tramwajowe muszę już wózek przenosić. Następna "wada" wózka to według mnie
bardzo wąskie oparcie spacerówki. W kombinezonie czy zimowej kurtce dziecko nie
może się komfortowo oprzeć, tylko siedzi takie skrzywione.
Jak kupowałam wózek, to najważniejsze było dla mnie, żeby po złożeniu zmieścił
się do bagażnika mojego małego auta, a tak naprawdę później okazało się, że
wózek przewoziłam może 3-4 razy. Z tego wynika więc, że w trakcie użytkowania
priorytety się zmieniają i jakbym teraz z tym doświadczeniem znów wybierała
wózek to nie jestem pewna czybym go wybrała. Ale ogólnie jestem w miarę
zadowolona.

ja też mam ten wózek i jestem zadowolona- jest zwrotny, lekki,
wygodny, nie zajmuje dużo miejsca; ale gondola rzeczywiście do
dużych nie należy a kosz na zakupy jest trudno dostępny, poza tym
troszkę "trzeszczy" ale to podobno cecha wszystkich włoskich
pojazdów
smile.gif

ten wózek jest idealny do dużego miasta i małego mieszkania, gdybym
miała jeszcze raz wybierać znając jego wady i zalety kupiłabym ten
sam

Nie mam całego zestawu, tylko spacerówkę i fotelik. Jako gondolę użytkuję
Bartatinę na pompowanych kołach, więc mam porównanie. Szczerze mówiąc, nigdy bym
trio nie kupiła z gondolą, ze względu na kiepską amortyzację, małe kółka (choć
większe niż w większości spacerówek) i właśnie dwie osobne rączki- już ktoś o
tym pisał. A, i jeszcze małą gondolę (mała ma 10 mies. i dalej jeżdżę gondolą z
Bartatiny). Spacerówką enyoy byłam kilka razy, ale jednak Bartatina jest jak dla
mnie o niebo lepsza (dla niemowlaka)- nawet się lepiej prowadzi
tongue_out.gif
Fotelik jest
ok, spacerówka też, a fotelik wpięty w stelaż jest super. A co do bagażnika, to
mam VW polo i wystają rączki
tongue_out.gif

uzytkuje jego nowsza wersje CT01 auto fix.
wozek jest ok, bo jest lekki i niewielki po zlozeniu (co dla mnie
bardzo wazne bo zajmuje malo mijsca w domu i miesci sie spokojnie do
bagaznika niewielkiego samochodu).
niestety ma on swoje minusy - male kolka, ktore ni zawsze nadaja sie
na nasze drogi i chodniki; mala gondolka (musialm ja odstawic juz po
skonczonym 4 miesiacu). na szczescie wozek spacerowy rozklada sie do
pozycji lezacej, wiec nienadwyrezalam kregoslupa mojego dziecka.

ogolnie moge polecic jezeli bedziesz rodzic w okresie wiosenno
letnim. jezeli jednak ktos rodzi zima to zdecydowanie polecilabym
najpierw wozek globoki a potem wozek spacerowy.

Czyli generalnie na plus :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
also - co do wózka Jedo...to czy narzekali na hamulce? i wniskuję że spacerówka jest minusem tego wózka?

moje spostrzeżenie co do isofixu... w MC można zamontować samą bazę - i już ta baza stabilizuje fotelik...nie tylko sam isofix odpowiada za stabilizację fotelika.

Futrzakowa, z tego co wiem, to Isofix w fotelikach M-C od 0-13 kg jest właśnie w bazie, a fotelik wklikujesz na tę bazę. Są też bazy bez Isofixu. Dopiero w tych większych fotelikach masz Isofix od razu w foteliku. No chyba, że przez te 1,5 roku coś się zmieniło i ja o tym mogę nie wiedzieć, bo się tym nie interesowałam, dlatego, że mam fotelik po pierwszym dziecku. Warto się wybrać do jakiegoś dużego sklepu, w którym mają dużo różnych fotelików i pooglądać, wtedy łatwiej podjąć decyzję, a kupić zawsze można przez Internet, bo zazwyczaj jest taniej niż w stacjonarnych sklepach.

hmm... wydaje mi się że jak patrzyliśmy na foteliki MC to można było kupić bazę z Isofixem albo bez ... i tą samą bazę wykorzystuje się do większych fotelików - tak przynajmniej mówił sprzedawca...

reklama
Wiesz co to może teraz wprowadzili jakiś nowy fotelik, że wykorzystuje się jedną bazę do dwóch fotelików. Szczerze mówiąc to byłoby fajne rozwiązanie. Na pewno jak my kupowaliśmy pierwszy fotelik to tak nie było, bo pamiętam, że o to pytaliśmy, tym bardziej, że przecież te foteliki są bardzo drogie. Ale rzeczywiście chyba coś mi teraz świta, że jak kupowaliśmy ten drugi fotelik dla Ignasia to chyba coś sprzedawca wspominał o tym, że jest jakiś nowy fotelik, że bazę tak jak piszesz można wykorzystać też do większego.

Jeśli chodzi o te Jedo to i koleżanka i szwagierka nic nie mówiły o hamulcach. Na pewno się lekko prowadzi i ma duży kosz na zakupy i taki fajny zakrywany. Spacerówka to chyba w wielu wózkach takich typowych jest wysoka i może zrobić się za mała, to pewnie zależy od dziecka. Zapytam jeszcze jednej i drugiej o hamulce i jak coś się dowiem to napiszę.

Do góry