reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Jakie imię dla dziecka ?

Hej, my też mamy dwóch synów - Piotra i JAkuba i teraz czekamy na córcię.
Tak się składa, że nasze nazwisko, też bardzo niemiecko brzmi, mieszkamy jednak w polsce, i nigdzie się nie wybieramy.
Co do imienia mam wiele typów, ale bez żadnych konkretów:
podoba mi się Kalina, Amelia, Laura, Zuzia, Iga, ale zanim wymyślimy jak ma być minie jeszcze trochę czasu :-)

reklama
Amelia tez mi sie bardzo podoba ale jak mojemu mezowi nie - gdyz jak ostatnio zaczelismy jezdzic na zakupy do kaufladu to tam i na chuteczkach hogiecznych, na recznikach papierowych, na papierze toaletowym pisało amelia - i sie zrazil do tego imienia bardzo ale to bardzo :)

Lili - kojarzy mi sie z urocza dziewczynka :) Nie znam nikogo o takim imieniu ale tak jakos mi sie kojarzy

Ostatnio znajoma była w sklepie i była w szoku jak jedna z babek nazwała swoje córki jedna miala na imie Afrodyta a druga jak dobrze pamietam Artemida :)

Amelia tez mi sie bardzo podoba ale jak mojemu mezowi nie - gdyz jak ostatnio zaczelismy jezdzic na zakupy do kaufladu to tam i na chuteczkach hogiecznych, na recznikach papierowych, na papierze toaletowym pisało amelia - i sie zrazil do tego imienia bardzo ale to bardzo :)

Lili - kojarzy mi sie z urocza dziewczynka :) Nie znam nikogo o takim imieniu ale tak jakos mi sie kojarzy

Ostatnio znajoma była w sklepie i była w szoku jak jedna z babek nazwała swoje córki jedna miala na imie Afrodyta a druga jak dobrze pamietam Artemida :)

no wiesz,faceci tez mają jakies ale do imion,skojarzenia itd

Lili-to od Liliany tak?terz b.ładnie

o zesz=-Afrodyta i Artemida?i tak zarej.w USC/nikt nie burzył sie?
bo mojemu mezowi powiedział facet co rej.nam córeczke ze Natasza to ruskie imie
no i co z tego?ale mi sie podoba

no ale Afrodyta i Artemida?ile lat mają te dziewczynki?
jak tu w zdrobn.wołac?
no coz....

Afrodyta i Artemida to bardzo rzadkie u nas imiona ;-) Ale nie mówię, że brzydkie :no:

Liliana bardzo mi się podoba. Amelia też - mam siostrzenicę o tym imieniu :tak:;-) Do niedawna miałam sąsiadkę Elizę - sympatyczna kobitka :tak:

reklama
Moja przyjaciólka ma Córcię Lilę i starszą Emilkę. Oba imiona mi się podobają. Mam też dobrą koleżankę z podstawówki Lilianę i znajomą lekarkę Lilię.
Ja się zastanawiałam też nad Helenką - ale Hela do niej wołać? To już mi się nie podoba
Amelia kojarzy mi się z emalią - i nic na to nie poradzę.

Do góry